Ion Ceban: Accesul spre școli și grădinițe, mai sigur pentru copii

0

Căile de acces către instituțiile educaționale din Capitală continuă să fie reabilitate. Lucrările au loc acum în zona mai multor școli și grădinițe din sectoarele Botanica, Buiucani și Râșcani. Este vorba despre grădinițele 182 și 165 de pe bulevardul Cuza Vodă și 180 și 181 de pe bulevardul Dacia. Tot la Botanica, muncitorii intervin în preajma grădiniței 103 de pe șos. Muncești 798, la Colegiul de Arte ”Al. Plămădeală”, de pe str. Independenței, și la Liceul ”Prodictu”, situat pe str. Hristo Botev.

De asemenea, la Buiucani, sunt reabilitatea drumurile de acces și către grădinița 62 și Liceul ”Ion și Doina Aldea Teodorovici”, situate pe strada cu aceeași denumire. Iar în sectorul Râșcani, muncitorii au ajuns la Gimnaziul ”Taras Șevcenko” de pe str. Miron Costin.

”Se lucrează pe mai multe adrese concomitent, la schimbarea bordurilor și amenajarea trotuarelor, iar când vor permite condițiile meteorologice, va fi asfaltată și partea carosabilă. Conform contractului de executare a lucrărilor, urmează a fi reparate accesele către 130 de instituții, ceea ce reprezintă peste 40% din numărul total de instituții educaționale din oraș. Acestea au fost selectate de către o comisie municipală, ca fiind cele mai deteriorate și necesită intervenții urgente. Lucrările se realizează în conformitate cu Planul de reparație a căilor de acces către instituțiile publice de învățământ din municipiul Chișinău pentru anii 2021-2023”, a precizat primarul general Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Anterior, lucrările au fost încheiate la grădinițele 98 și 3, de pe strada Cetatea Albă și, respectiv, Ion Pelivan. De asemenea, au fost reabilitate căile de acces și către Liceul ”Al. Ioan Cuza” de pe strada Poștei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata