Ion Ceban anunță finalizarea construirii unei grădinițe în satul Bîc. A fost ridicată din temelii

0

Primăria Chișinău finanțează construcția din temelie a unei grădinițe în satul Bîc, comuna Bubuieci. Lucrările au început în acest an și urmează să se încheie în 2024.

Potrivit primarului general Ion Ceban, costurile achitate de municipalitate pentru proiect în 2022 depășesc 4,17 milioane de lei. Primăria Bubuieci a alocat 500 de mii de lei.

„Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament și puse bazele fundamentului noii grădinițe.Instituția preșcolară va avea o capacitate de 160 de locuri. Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu căldură și apă caldă. De menționat că în satul Bîc în prezent nu este grădiniță. Copii din această localitate merg la grădinițele din Bubuieci sau la cele din satele megieșe.

La Bubuieci, Primăria Chișinău a investit peste 1,2 milioane de lei și în reparația grădinițelor nr. 1 și nr.2.
Pentru reparația gardului de la grădinița nr.2 municipalitatea a alocat 600 de mii de lei. Alte 250 de mii de lei, le-am investit pentru pavajul curții instituției preșcolare.

În reparația acoperișului și a depozitului de alimente de la grădinița nr.1, Primăria Chișinău a investit 350 de mii de lei”, a declarat Ceban.

De asemenea, municipalitatea a finanțat și lucrările de construcție a unui nou sediu pentru Centrul de sănătate în satul Bîc. Costurile asumate de Primăria Chișinău se ridică la un milion de lei. Investiția administrației locale este, la fel, de un milion de lei.

Din 2020 până în prezent, investițiile municipale în dezvoltarea infrastructurii din Bubuieci depășesc 16 milioane de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata