Ion Ceban anunță inițiativa de aderare a Chișinăului la Eurocities: Ce beneficii aduce?

0

Primăria Chișinău se pregătește să adere la Eurocities, organizație ce reunește peste 200 de mari orașe din 38 de state de pe continentul european. Municipalitatea este în pregătirea dosarului de aderare, a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul unei întrevederi de la Bruxelles cu reprezentanți ai conducerii Eurocities.

„La Bruxelles am avut o discuție cu conducerea EURO CITIES despre aderarea municipiului Chișinău la rețeaua europeană a orașelor din care fac parte peste 200 de orașe din 38 de țări, din Uniunea Europeană și din afară. În cazul aderării la rețeaua EURO CITIES am putea beneficia de mai multe avantaje precum finanțări de proiecte, expertiză și schimb de experiențe. Vom pregăti dosarul pentru aderare”, a declarat Ion Ceban.

Amintim, organizația Eurocities a fost creată încă în 1986 de șase mari metropole europene: Barcelona, Birmingham, Frankfurt, Lyon, Milano și Rotterdam. Astăzi, organizația numără deja peste 200 de mari orașe europene cu o populație totală de peste 130 de milioane de oameni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata