Ion Ceban anunță măsuri de modernizare a orașului înainte de summitul Comunității Politice Europenede pe 1 iunie

0

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat că va lua mai multe măsuri pentru modernizarea infrastructurii și amenajarea teritoriului pe principalele artere ale orașului, înainte de summitul Comunității Politice Europene (EPC), care va avea loc pe 1 iunie. La acest summit sunt așteptați 47 de șefi de stat și de guvern și lideri ai instituțiilor UE.

“Ca să nu există interpretări cu privire la Summitul de pe 1 iunie, când vor veni 47 de delegații oficiale, Primăria Chișinău își va asuma toate angajamentele cu privire la mai multe măsuri cu privire la modernizarea infrastructurii, amenajarea teritoriului pe arterele principale, inclusiv centrul istoric, Bulevardul Dacia, începând cu porțile orașului, Strada Ciuflea, Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, care include o serie de modernizare, reabilitarea carosabilului, infrastructurii pietonale, spațiilor verzi. De asemenea, strada Petricani, rondurile, Calea Orheiului, Bulevardul Renașterii, aleile pietonale parte componentă ale centrului istoric, asigurarea salubrizării în preajma tuturor locațiilor a înalților demnitari. Asigurarea șantierelor de lucru din municipiul Chișinău, peste 174 de milioane de lei în această perioadă vor fi alocate în acest sens”, a spus Ceban.

Primarul a mai adăugat că a solicitat guvernului să intervină pe porțiunea de la Aeroport până la porțile orașului și pe alte segmente de drum care vor fi folosite de delegațiile oficiale. “Am rugat guvernul să intervină pe porțiunea de la Aeroport până la porțile orașului și dacă vor duce delegațiile la Cricova sau la Mileștii Mici la ieșirea din oraș, la fel și pe Șoseaua Hâncești. Sper că acest lucru este posibil. Eu nu putem interveni pe acest segment de drum, nici resurse planificate”, a afirmat Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata