Ion Ceban: Capitala riscă să rămână nu doar fără apă, ci și fără căldură

0

Capitala riscă să rămână nu doar fără apă, ci și fără căldură. Cu această informație vine primarul general Ion Ceban.

„Dacă nu ajunge necesarul de apă la Termoelectrica, oamenii pot rămâne și fără căldură. Discuțiile cu Premier Energy nu au dus la o viziune clară la cum putem depăși și exclude deconectările. Intervenția ANRE, care a fost întârziată, este insuficientă. Atitudinea guvernării PAS în cazul situației critice de la ”Apă-Canal Chișinău” este una ipocrită și criminală. De această părere este primarul general Ion Ceban. Potrivit acestuia, scopul partidului de la putere este să falimenteze această întreprindere strategică, să o ia sub control de stat, după care să o ofere unui agent privat, așa cum s-a întâmplat în cazul altor entități.

Deputații și activiștii PAS, unii dintre care foști membri în consiliul de administrare al ”Apă-Canal”, trimit inspecții financiare și împrăștie minciuni. De ce nu trimit inspecții la Termoelectrica, la Energocom sau la Metalferos?

Achităm cel mai mare preț pentru energie electrică din Europa, iar tarifele pentru apă și canalizare sunt cele mai mici atât din țară, cât și din Europa.

Precizez, în cazul deconectării de la curent, vor fi afectați atât locutorii orașului, cât și multe alte întreprinderi strategice din oraș, cum ar fi, de exemplu, Franzeluța”, a declarat edilul.

Ceban subliniază că municipalitatea transferă în bugetul public anual 23 de miliarde de lei. „Așa că fiți buni și acoperiți datoria de 300 de milioane de lei sau lăsați banii chișinăuienilor și le vom reuși pe toate”, a conchis Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata