Ion Ceban: Cei de la guvernare pun bețe în roate și râvnesc la Primărie

0

Cei de la guvernare doresc jupuirea Primăriei Chișinău, în loc să se ocupe de gestionarea problemelor naționale și să conlucreze pe segmentele de care sunt responsabili. Primarul general Ion Ceban, într-o conferință de presă, a enumerat mai multe segmente de care autoritățile centrale sunt responsabile, însă cei de la Guvern aruncă vina spre Primărie, ba mai mult, pun bețe în roate, spune primarul.

Printre cele enumerate de primar este problema „despăgubirilor de 12 milioane” care trebuie să fie achitate de Apă Canal, dar și despre ambuteiajele din capitală, unde, potrivit primarului, se încearcă sabotarea activității.

„Deși începând cu venirea mea în funcție, despre aceste probleme de la Stația de Epurare am vorbit dintotdeauna și au fost sesizate toate instituțiile competente, inclusiv Ministerul de ramură, Inspectoratul pentru protecția mediului, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Agenția de mediu. Este primul an de la Independență când nu a fost putoare de câcat de la Stația de Epurare. Asta deoarece am acoperit acele tone de câcat care se uscau la soare și nu am permis agenților economici să arunce în canalizarea publică toate deversările periculoase.

Deși pentru a fi soluționată problema total este nevoie de Stații de pre-epurare, dar și realizarea următoarea fază de modernizare a Stației de Epurare cu investiții extrem de mari. Pentru asta este nevoie și de implicarea și suportul financiar al Autorităților Centrale. Nu ei să ne jupoaie, dar să ne ajute. Aceasta este o problemă națională și nu doar a Chișinăului. S-au deprins să pună pe umerii locuitorilor din Chișinău, a primarului și primăriei mai multe probleme dureroase pentru toți și anume:

Problema deșeurilor/ selectarea acestora. De parcă la nivel de țară au întreprins ceva. Da poate ne spun unde au alocat bani din buget pentru anume astfel de proiecte. Poate nu sunt la Chișinău, dar poate la Cahul, Briceni, sau Ialoveni? Problema Râului Bîc, care este la fel una națională

Problema pandemică și a gazelor. Am văzut că și prințesul gazelor, un ditamai de ministru, offshorovici, care fâlfâie cu un contract într-o parte, bă în altă parte și se laudă și zice că bunul Dumnezeu ne dă timp bun. Problema ambuteiajelor nu vă dă timp favorabil?

Am văzut că se expun, unul după altul, tot felul de reprezentanți ai Guvernului, ăștia care timp de jumătate de an nu au făcut nimic decât să aducă țara într-o situație dezastruoasă, pe partea de costuri, pe partea de prețuri. Mă uit cum acești deputați. Am văzut și un președințel de comisie, de economie, care este specialist în toate, mai ales în a comenta pe Facebook. M-am uitat foarte atent, este „om integru, om bun, om cinstit”, are 3 apartamente, o casă, mașini. Nu vor organele de drept să cerceteze de unde un președințel de comisie, care nu a făcut ceva în viața lui, are așa avere?

Apropo, acest președințel de comisie l-am adus eu acasă. Era în diasporă. L-am adus la Ministerul Educației, l-am angajat, iar după jumătate de an l-am dat afară. Că în afară de a strica aerul în minister nu a făcut nimic bun, doar a stricat aerul. Acum strică aerul prin parlament. Și în loc să se ocupe de legi, el scrie pe Facebook, de dimineața până seara. Treziți-vă o dată”, a declarat primarul.

Edilul a mai punctat că cei de la Guvernare râvnesc la Primăria Chișinău, chiar dacă fiind la guvernare nu au făcut nimic pentru țară.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata