Ion Ceban cere implicarea Guvernului pe mai multe filiere de acțiune

0

Primarul general Ion Ceban cere implicarea Guvernului pe mai multe filiere de acțiune, în caz contrar, putem să ne trezim într-o catastrofă umanitară în republică, refugiații nu vor avea unde să stea și se vor începe încălcarea legii.

„Centrul Modexpo este administrat de către Primăria Chișinău. În aceste zile, prin acest centru a trecut 6650 de persoane. Numai acum dimineață erau cazate 850 de persoane. Pe teritoriul mun. Chișinău sunt dislocate mii de persoane. Vreau să anunț Guvernul, că dacă nu activează spații suplimentare pe teritoriul mun Chișinău, așa cum ziceam, Arena Chișinău, Manejul Atletic, vom avea catastrofă umanitară pe teritoriul mun. Chișinău și în întreaga republică.

Eu văd că în continuare că Guvernarea se ocupă de concerte. Instituțiile din subordinea Guvernului trebuie activate în regim de urgență. Fluxurile sunt foarte mari. Doar în această noapte 1755 de persoane au trecut prin teritoriul Moldexpo, pentru a fi dislocate în alte părți sau în trimiși la vamă”, a declarat Ceban în cadrul unei ședințe la Moldexpo.

Ceban mai spune că sunt refugiați care sunt mulțumitori, dar sunt oameni care se comportă absolut inadecvat.

„Tot ce facem noi, din bunul nostru simț nu trebuie să fie stricat ca și imagine și nu dă doamne să fie pusă securitatea locuitorilor mun. Chișinău în zonă de risc. Acest risc persistă la această etapă. Demersul către Guvern să fie făcut pentru întărirea și fortificarea capacităților atât pe linia de carabinieri, pe linia de patrulare, atât MAI cât Ministerul Apărării. Estimăm că în perioada următoare, ne putem trezi cu furturi, abuzuri, tâlhării, vandalism, care deja are loc. Noi vorbim despre aceasta noi vorbim, dar vorbim în zadar”, a punctat edilul.

Ceban a făcut apel către Guvernul să activeze spații de cazare, în caz contrar, refugiații vor fi cazați în instituțiile educaționale din capitală. „Alte spații nu avem. În sălile de sport, etc. Asta înseamnă că elevii vor trebui să treacă în online. Activați spații suplimentare și resursele umane”.

Amintim că în Moldova din Ucraina au trecut mii de persoane, de la începerea războiului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata