Ion Ceban cheamă la respectarea normelor sanitare în școlile Chișinăului

0

Primăria Chișinău cheamă la respectarea normelor sanitare, pentru evitarea îmbolnăvirilor în masă. În contextul actual al preocupărilor legate de sănătatea publică, trebuie să atragem atenția asupra importanței respectării normelor sanitare și a cerințelor necesare pentru a proteja sănătatea copiilor noștri. Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban în cadrul ședinței operative de luni.

„Directorii instituțiilor educaționale din capitală au fost informați în cadrul unei ședințe organizate de Primăria Chișinău în comun cu ANSA despre necesitatea întreprinderii tuturor măsurilor de prevenție pentru minimizarea infecțiilor respiratorii. Împreună, putem crea un mediu sigur și sănătos pentru copiii noștri. Respectând aceste măsuri, suntem parteneri activi în menținerea siguranței comunității noastre”, a declarat Ion Ceban.

Între măsurile de prevenție a îmbolnăvirilor sunt:
📌Respectarea normele sanitare: Spălați-vă pe mâini și pe față regulat, folosiți dezinfectant și asigurați-vă că copiii fac același lucru.📌Păstrarea distanțării sociale: În măsura posibilului, încurajați copiii să păstreze o distanță fizică rezonabilă față de alți colegi sau persoane în comunitate.
📌Asigurarea echipamentului de protecție: Dacă este necesar, furnizați copiilor măști sau alte echipamente de protecție conform recomandărilor autorităților sanitare.📌Comunicarea deschisă: Discutați cu copiii despre importanța respectării regulilor de igienă și a măsurilor de prevenire pentru a-i implica activ în protejarea sănătății lor.
📌Menținerea informației actualizate: Fiți la curent cu informațiile oficiale și recomandările autorităților pentru a vă asigura că aveți cele mai recente și corecte informații.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata