Ion Ceban condamnă acțiunile părtinitoare ale Comisiei Electorale Centrale

0

Edilul Capitalei, Ion Ceban, condamnă acțiunile părtinitoare ale Comisiei Electorale Centrale și susține că instituția, la indicația partidului de guvernare, a început un proces de fraudare a scrutinului local anunțat pentru 5 noiembrie.

Primarul Capitalei face referire la recentele acțiuni ale CEC care a început verificarea materialelor informative ale Primăriei Chișinău, buletine prin care este reflectată activitatea municipalității.

”PAS nu se poate opri, nu se poate sătura de putere, dă indicații. CEC a început verificarea materialelor informaționale pe care le realizează Primăria Chișinău de un an și jumătate. CEC ne cere să le dăm contracte, achiziții, unde au fost distribuite. Tot acest proces nu poartă un caracter electoral, acolo nu scrie Ion Ceban, nu scrie MAN, nu este absolut nimic. Toate mesajele, tot ce este plasat țin de serviciile primăriei, ține de cheltui威而鋼 elile, de procesele de achiziției. Lumea vrea să afle aceste informații. Eu cred că un asemenea comportament este obraznic și părtinitor și alegerile încep a fi fraudate”, a declarat Ion Ceban în cadrul unei emisiuni de la N4.

Precizăm, în cadrul emisiunii primarul a mai subliniat importanța corectitudinii în expunerile publice ale candidaților și a atras atenția asupra potențialelor nereguli în campaniile electorale.

„Campaniile electorale în Republica Moldova, și mai cu seamă, o să fie una foarte murdară. Am văzut candidații din partea puterii încălcând flagrant legislația electorală și nimic nu a fost observat până când nu au fost sesizate în această privință Comisia Electorală Centrală”, a mai adăugat Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata