Ion Ceban critică decizia Guvernului de a pune moratoriu la angajări în sfera publică

0

Primarul general Ion Ceban critică decizia Guvernului de a pune moratoriu la angajări în sfera publică. Declarațiile au fost făcute în această dimineață în cadrul ședinței Primăriei Chișinău.

„Guvernul Gavriliță înainte de anul nou a făcut un cadou tuturor Administrațiilor Publice Locale și locuitorilor. Guvernul Gavriliță totuși a pus moratoriu pe angajări în sectorul public. Adică nu vom putea angaja oameni la muncă. Am ajuns în țară modernă cu oameni buni care ne guvernează. Rămâneți dragi cetățeni acasă sau așteptăm diaspora acasă, dar locuri pentru a vă angaja, sunt, dar nu vă dăm. Să vă fie rușine Nici nu ați răspuns și ați neglijat apelul CALM în acest sens, care a bătut alarma. Și știți care este motivul conducerii?

Pentru 2022 sunt estimate cheltuieli pentru personalul angajat de 20,7 miliarde de lei, cu 1,5 miliarde de lei mai mult decât în 2021. Ministrul Finanțelor, a precizat că moratoriul este necesar, deoarece în cazul unor noi angajări, există riscul ca statul să nu poată achita salariile bugetarilor.

Da statul s-a gândit că poate intra în minus când a ridicat salariile la judecători la 60 de mii, la deputați și alți demnitari? Dar statul s-a gândit că va intra în minus când a înmulțit Ministerele și Funcționarii, șefii la aceste ministere, care la fel au salarii mari?

Aduc aminte că, tot Ministrul de Finanțe a spus la altă emisiune că cei care nu au un venit stabil, nici nu au ce caută să se angajeze la minister. De asta cei care azi sunt la conducere, toți sunt oameni bogați. Cred că se conduc după acest principiu. Fără câteva case, apartamente și mașini, nu ești om bun și nu poți lucra la minister, guvern, instituții importante. Cum a spus o consilieră municipală de la PAS, nu este o rușine să ai avere și să fii bogat. Dar la acest subiect voi vorbi mai multe mai târziu”, a comentat Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata