Ion Ceban, despre decizia ANRE: Își doresc falimentarea Apă Canal

0

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a criticat metodologia utilizată de Agenția Națională pentru Reglementarea si Monitorizarea Sectorului Energetic (ANRE) pentru aprobarea tarifelor pentru apă și canalizare, afirmând că aceasta este “insuficientă și păguboasă pentru Apă Canal” și ar putea duce la falimentul operatorilor.

“Decizia ANRE este una care nu ține cont de situația reală a companiei noastre și poate avea consecințe grave pentru furnizarea serviciilor de apă și canalizare în oraș” a declarat Ceban. El a subliniat faptul că deficitul Apa Canal se ridică la 300 milioane de lei pentru anul 2023 și că facturile foarte mari la servicii nu permit dezvoltarea întreprinderii, ci doar acumularea de datorii.

Primarul general a exprimat temerile legate de riscul de a rămâne fără apă din cauza tergiversării și ajustării tarifelor reale la apă și canalizare și a precizat că juriștii analizează acum decizia ANRE.

La finele lunii decembrie, Apă Canal Chișinău a depus o solicitare la ANRE de aprobare a modificărilor la tarifele pentru apă și canalizare.

Actualmente Premier Energy a deconectat 8 puncte ale Apă Canal de la energia electrică.

Tergiversarea și ajustarea tarifelor reale la apă și canalizare există riscuri majore ca orașul să rămână fără apă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata