Ion Ceban, despre întâlnirea cu omologul său din Lublin, Krzysztof Żuk

0

Primarul general Ion Ceban, împreună cu omologul său din Lublin, Krzysztof Żuk vor organiza mai multe evenimente mari în domeniul social, cu privire la dezvoltarea Chișinăul. Cel puțin asta spune edilul, în urma unei întrevederi avut la Lublin.

„Am discutat despre mai multe subiecte de interes comun, precum dezvoltarea mai largă a relațiilor bilaterale între orașele noastre, aplicarea împreună la proiecte internaționale europene și preluarea bunelor practici pentru ambele părți.

Ne-am gândit la unele direcții de colaborare importante pentru noi ce ține de domeniul social, economic și cultural, ca răspuns la provocările timpului cum ar fi criza pandemică, energetică și a refugiaților. Preconizăm să organizăm împreună un eveniment de anvergură în domeniul social care ar include temele de bază cu folosirea noului motto:

Lublin – Chișinau : Europe moves to The East!
Lublin – Chișinau: Europa se extinde spre est!

Am discutat despre Proiectul Move it Like Lublin implementat la Chișinău. Partea poloneză ne-a felicitat și ne-a mulțumit pentru buna gestionare și desfășurare a proiectului”, a declarat Ceban.

Primarul afirmă că apreciază deschiderea și suportul oferit. Acesta spune că își dorește să dezvolte acest proiect și să extindă domeniile de implementare.

„S-a discutat despre crearea unei platforme moldo-poloneze în domeniul economic la nivel de orașe, unde companiile poloneze să ofere informații mediului de business din Chișinău şi să dezvolte idei inovatoare în domeniul de afaceri”, a punctat edilul.

Ceban afirmă că orașul Chișinăul este deschis pentru noi proiecte, programe și colaborări extinse.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata