Ion Ceban, despre Radio Chișinău: Vom lua o decizie fără CMC, ca toponimicul să fie folosit în continuare, așa cum era și până acum

0

Subiectul „Radio Chișinău” a fost discutat de primarul general Ion Ceban cu președintele județului Buzău, Emanoil Neagu. Edilul a menționat că proiectul de decizie cu privire la utilizarea toponimicului „Chișinău” de către Radio Chișinău a fost elaborat din luna decembrie de către executivul Primăriei și propus spre CMC tot de echipa executivului Primăriei în luna aprilie.

„Proiectul de decizie a fost introdus de către executivul Primăriei și pe agenda ședinței CMC din data de 9 iunie curent. Îmi pare rău că subiectul a fost politizat la maximum de cei din PAS, dar și alți „prieteni”. Odată ce nu avem garanție că votul va fi pozitiv, am discutat cu echipa și o să mergem pe o altă formulă.

Luni, voi convoca consiliul primarului, este vorba de membrii cabinetului și vom lua o decizie provizorie până la decizia CMC, ca Radio Chișinău să-și continue activitatea în formatul existent”, a declarat Ceban, după o conferință de presă susținută la Buzău.

Edilul a mulțumit pentru primirea călduroasă la cea de-a doua ediție a Festivalului „Buzău Fest” și „Zilele Chișinăului la Buzău”.

„În aceste zile mai mulți artiști, scriitori, muzeografi, pictori de la Chișinău, prezintă cultura noastră la Buzău. Am vorbit despre relațiile bune pe care le are Primăria Chișinău, Pretura Botanica cu Județul Buzău. Avem o înfrățire nu doar la nivel de conducere a instituțiilor pe care le reprezentăm, dar și între locuitorii noștri, deoarece împreună realizăm proiecte culturale, sociale și de infrastructură”, a conchis Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata