Ion Ceban: Dragi veterani, vă onorăm curajul și sacrificiul făcut pentru țară!

0

În Republica Moldova, astăzi, este marcată Ziua Memoriei. Se fac 31 de ani de la izbucnirea conflictului armat de la Nistru, război care a durat aproape cinci luni și a lăsat un bilanț sumbru pentru istoria Republicii Moldova. Cu un omagiu pentru veterani și cu un mesaj de comemorare pentru ostașii căzuți la Războiul pentru apărarea integrității teritoriale și a independenței Republicii Moldova a venit și primarul Capitalei, Ion Ceban.

Din numele întregii echipe a Primăriei, edilul le-a mulțumit veteranilor pentru devotamentul și curajul ostașilor care au apărat independența țării.

”Vă suntem recunoscători pentru sacrificiul făcut în numele libertății și democrației noastre. Sunteți un exemplu viu de patriotism și responsabilitate pentru toți cei din jur. Ați scris istorie cu sânge și sudoare, iar astăzi copiii învață despre vitejia dumneavoastră la școală. Vă dorim sănătate și fericire, iar noi vă vom onora întotdeauna curajul și sacrificiul făcut pentru țară. Sănătate și longevitate tuturor! Suntem mândri de voi. La mulți ani!”, se arată în mesajul lui Ion Ceban.

Conflictul armat de la Nistru a început pe 2 martie 1992 și s-a încheiat în data de 21 iulie în urma semnării unui acord de încetare a focului. Datele oficiale arată că la război au participat peste 30 de mii de persoane, dintre care 300 de militari și civili au murit, iar alți 3500 au fost răniți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata