Ion Ceban: Guvernul vrea să pună pe spatele primăriilor majorările salariilor pentru funcționarii publici, în situația în care primăriile sunt la limită

0

Guvernul vrea să pună pe spatele primăriilor majorările salariilor pentru funcționarii publici, în situația în care primăriile sunt la limită, iar alte nu mai au bani în cont din cauza crizelor actuale și creșterea prețurilor la facturi. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că Executivul nu va oferi bani pentru această decizie politică.

„Căutați de unde nu aveți! Eu vă rog foarte mult sa nu faceți prea mult populism în acest sens. Am înțeles că se încearcă convoca ședința de vineri pentru a da un suport funcționarilor primăriei. Această decizie va fi executată din start, pentru că nu sunt bani pentru a executa astfel decizia dumneavoastră. Puteați să vă delectați cum vreți. Noi am dat astăzi peste 300 de milioane, iar în conturi avem 118 milioane. Asta este primul lucru. Al doilea lucru nu este la fel de populiști ca actuala guvernare cum este cu inițiativa de a crește salariul, cumetrii, privilegii, care este pus pe seama tot administrațiilor publice locale. Asta am aflat astăzi la Guvern Chișinău. Asta ar costa 156 de milioane de lei.

Lucru care, la fel, nu va fi realizat. Politicile salariale sunt competența administrației publice centrale. Noi și așa, anul acesta, din cauza lor, am îngropat în nisip, la plata facturilor, întreținerii lor, îndemnizațiilor, subvențiilor, sute de milioane de lei, repet, sute de milioane de lei. O cifră mai exactă, pot să vă spun pe finalul anului. Deci puteți singuri să încercați. Dar anunț și anunț și funcționarii primăriei, pentru că s-au încercat pe mai multe căi în acest context să se apropie de primării. Nu va fi finanțat un astfel de demers. Deci, repet, dumneavoastră puteți să faceți ce vreți, doar nu faceți populism, vă duceți la Guvern. În special cei pe care cei care i-au adus prin acești impotenți că ne sărăcesc în fiecare zi, inclusiv, nu vă supărați, inclusiv așa. Deci asta am vrut să vă spun. Puteți să vă convocați, puteți să nu vă convocați. Bani Nu vor fi asigurați. Atenționează despre asta și lucrătorii primăriei. Noi am vorbit despre aceste lucruri. Vrem bani, ne adresăm la Guvern”, a declarat Ceban în ședința CMC de astăzi.

Guvernul nu a venit cu o reacție în acest sens.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata