Ion Ceban îi atacă în judecată pe Gavrilița și Litnivinenco: Vom cere ca ei să măture PMAN timp de un an de zile

0

Primarul general Ion Ceban va acționa în judecată pe Natalia Gavrilița și pe Sergiu Litvinenco, în urma declarațiilor defăimătoare în adresa sa și a partidului nou creat. Edilul spune că drept despăgubiri va cere ca cei doi să măture Piața Marii Adunări Naționale timp de un an de zile.

„Am văzut câtă isterică și denigrare în adresa mea și a colegilor mei a urmat ieri după ce a fost publicat comunicatul Departamentului Trezoreriei al SUA, unde cumva este menționat într-o frază și partidul în formare MAN. Ce a urmat a fost grav. Primele persoane în stat Prim-ministra și Ministrul Justiției, mai nu mi-au pus cătușele sau cel puțin așa și-ar fi dorit ei. Probabil ce gândesc aceea vorbesc acești oameni de la tribuna Guvernului și asta este grav.

M-au acuzat direct și au zis că sunt în lista acelor persoane și entități sancționate, ceea ce nu este adevărat. Au dus lumea în eroare intenționat și vădit este un abuz de putere, deoarece se folosesc de funcțiile pe care le au și declară toate prostiile care le trec prin cap pentru a denigra oamenii.

Guvernarea știe din sondajele pe care le comandă că la capitolul încredere stăm cel mai bine, fiind chiar și un partid în devenire. În sondaje primarul general și echipa primăriei sunt pe primul loc la nivel național. De asta atacurile sunt zilnice în adresa mea, în adresa colegilor, în adresa întregii primării. Oamenii au isterică la nivel central și acest lucru se observă în acțiunile sale și declarațiile care nu le pot controla. Nu am de gând să lupt cu ei, eu îmi fac munca și voi continua să lucrez și nu voi tăcea. Până în ziua de astăzi primesc semnale ca să tac și să închid gura și să nu îi critic.

Vom depune cerere prealabilă de chemare în judecată a Premierului Natalia Gavriliță și ministrului Justiției Sergiu Litvinenco. Consider că declarațiile Prim-Ministrului și Ministrului Justiției Republicii Moldova, sunt vădit tendențioase și orientate direct spre defăimarea proiectului politic MAN și a mea personală. Mai grav este că de la tribuna Guvernului este atacat un partid în formare, acesta fiind un abuz grav de putere și fapt care ne impune să ne apărăm drepturile în instanța de judecată împotriva declarațiilor false și defăimătoare. Consider că aceste mesaje din Casa Guvernului Republicii Moldova au fost făcute intenționat pentru a induce în eroare cetățenii, partenerii internaționali, dar și oamenii care vor să adere la viitorul partid MAN.

Ținând cont de faptul că personal, dar și echipa MAN, ne-am declarat în opoziție față de actuala guvernare, credem că ceea ce s-a întâmplat este o persecutare pe criterii politice și o intimidare din partea guvernării pe faptul că suntem vocali pe anumite probleme stringente, ceea ce creează o practică periculoasă care lovește în bazele statului de drept ale țării noastre. Drep despăgubiri, vom cere ca Natalia Gavilița și Sergiu Litvinenco să mături PMAN un an de zile”, a declarat Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata