Ion Ceban: În Bibliotecile municipale din Chișinău se încep campanii de informare privind sortarea deșeurilor, în parteneriat cu Regia Autosalubritate

0

În efortul de a promova practici ecologice și de a dezvolta o conștiință ecologică în rândul copiilor, astăzi, reprezentanții Î.M. Regia “Autosalubritate” au vizitat Biblioteca municipală “Nicolae Titulescu” din Chișinău. Vizita a marcat începutul acțiunilor de informare și educare privind regulile de sortare a deșeurilor în cadrul bibliotecilor municipale.

Reprezentanții regiei au prezentat copiilor un material de informare și sensibilizare cu genericul “Fii Eco-Eroul Chișinăului și învață împreună cu noi regulile de sortare a deșeurilor”. Prin intermediul unor ateliere interactive și activități de grup, copiii au fost încurajați să participe activ și să învețe despre importanța selectării deșeurilor și modalitățile de reducere a cantității de deșeuri generate zilnic.

‘Am fost încântați să vedem entuziasmul și interesul copiilor față de acest subiect’, a declarat Ion Ceban, primarul Chișinăului. ‘Este esențial să îi învățăm pe cei mici despre importanța protejării mediului înconjurător și să le oferim instrumentele necesare pentru a deveni cetățeni responsabili și implicați în sortarea și reciclarea deșeurilor.’

Aceste sesiuni de informare desfășurate în bibliotecile municipale au ca scop dezvoltarea unei conștiințe ecologice solide în rândul copiilor și promovarea practicilor de protejare a mediului înconjurător. În cadrul programului estival “Provocarea verii”, ediția a V-a, cu tema “Chișinău – oraș verde, oraș eco”, lansat de Biblioteca Municipală “B.P. Hașdeu”, Î.M. Regia “Autosalubritate” se implică activ.

Primarul Ceban a subliniat că aceste acțiuni de educare și conștientizare vor continua în perioada următoare, deoarece implicarea copiilor în protejarea mediului este deosebit de importantă pentru viitorul nostru comun.

Astfel, prin colaborarea dintre biblioteci, autorități și regia responsabilă de gestionarea deșeurilor, se încearcă promovarea unui stil de viață sustenabil și responsabil în rândul copiilor, care vor deveni cetățenii responsabili și ecologici ai Chișinăului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata