Ion Ceban: În capitală s-au făcut zeci de proiecte care nu se văd sau nu au fost mediatizate de mass-media

0

În capitală s-au făcut zeci de proiecte care nu se văd sau nu au fost mediatizate de mass-media. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban.

„Hai să începem cu managementul deșeurilor. Dumnevoastră nu vedeți si nu mai aveți cum sa vedeți cați bani noi am băgat la Țînțăreni și modernizare modernizarea infrastructurii. Cei ce țin de deșeuri n-aveti cum. Pentru că dumneavoastră nu știți când ai peste o sută cincizeci de milioane. Ne am dus în acea zonă pentru stații de tratare levigatului, acolo, în poligonul de la Ciocana. Asta nu se vede numai din apă toxică, din acel lichid toxic facem astăzi apă tehnică care are parametri foarte buni. Noi am amenajat poligonul. Noi am adus compactoare. Noi am construit diguri. Lucrurile care nu se vad la Chișinău nu au cum să se vadă. Acum sunt în proces de achiziții. Le tomberoane. Suntem în proces de soluționare a subiectelor legate de sortare, prelucrare. Noile mașini, ca să nu arătăm stupid atunci când aruncăm gunoi selectiv și este băgat totul într o mașină. Foarte mult vorbește și interesant unul sau altul despre eficiență energetică. Vreau să întreb ce fel de proiecte sunt eficiente energetic în țară. Mai răsare câte o finanțare. Noi avem cincizeci de instituții, că tot așa e. Se spune că unde sunt schimbate absolut capital spitale, grădinițe, școli. Nu am mers la blocuri, n-am mers pentru că nu ne a permis legea cu privire la condominiu. Erau unele aspecte legate de partea birocratică panouri fotovoltaice, sistem de vintilare, termoizolare. Și tot așa mai departe proiecte mari.

Și da, noi putem să vorbim orice, dar nu putem să spunem despre școli și grădinițe. Prima dată prima dată în istoria acestei republici după 20 de ani deschidem școală nouă. Ați văzut vreo mass media? 809 copii.

Noi construim grădinițe de la zero, în premieră. Noi construim complexe educaționale. Noi am deschis peste 130 de grupe în grădinițe. Noi avem proiecte de educație în ceea ce ține de noi, deschidem centre de tineret care n-au fost practic deloc. Facem multe programe ce țin de sănătate. Nimeni nu vrea să vorbească despre asta. Nimeni nu vrea să vorbească despre aceste lucruri. Dacă le luăm, noi avem peste 20 documente de politici, strategii, dezvoltare strategică, comerț, strategie, turism, lucruri care sunt fundamentale pentru dezvoltarea orașului în continuare. S-a uitat că albia râului Bâc arăta ca nu știu cum să vă spun, cea mai urâtă văgăună și râpă. În centrul Chișinăului nu mai vorbim de străzi, drumuri, poduri. Acolo este Planul Urbanistic Zonal pentru elaborarea, deci se elaborează Plan Urbanistic Zonal este aproape finalizat pe zona Mesager și zona Albișoara. Mai mult decât atât, acum suntem practic pe ultima sută de metri, urmează să intre în Consiliul Municipal Chișinău proiectul de reabilitare a albiei râului Bâc, inclusiv contra inundație, un proiect foarte mare cu BERD”, a punctat Ceban.

Amintim că primarul general Ion Ceban spune că el este singura persoană politică din țară, care în ultimii 30 de ani a îndeplinit toate promisiunile electorale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata