Ion Ceban: În instituții de învățământ din capitală nu vor fi cazați refugiații. 99 de copii din Ucraina, deja înscriși în instituțiile de învățământ din Chișinău

0

În instituții de învățământ din capitală nu vor fi cazați refugiații. Primarul general Ion Ceban a dispus ca toți copiii să revină la lecții, iar procesul educațional să nu fie periclitat.

Totodată, în contextul solicitărilor parvenite din partea refugiaților din Ucraina, 99 de copii străini au fost deja înmatriculați în școlile din capitală, iar 19 copii merg la grădiniță.

„Actualmente în capitală avem deschide 44 de centre de plasament amenajate de municipalitate, care sunt administrate de angajații Primăriei Chișinău. Atât responsabilii din cadrul primăriei, psihologii și asistenții sociali, cât și voluntarii muncesc în ture.

De la începutul crizei prin Centrul de triere și plasament temporar pentru refugiații din Ucraina de la Moldexpo au trecut peste în total 7600 de persoane. Sunt cifrele din această dimineață. Totodată, doar în ultimele 24 de ore la Moldexpo au fost înregistrați 2100 de refugiați. Redirecționăm în continuare refugiații către alte centre de plasament din capitală, cu ajutorul autobuzelor PUA”, a declarat edilul.

Primarul a trimis un demers în acest sens către organele competente, să fie deschise noi spații mari de cazare la Arena Chișinău și Arena de la Nisporeni, dar și alte spații.

„Altfel, ne vom pomeni într-o criză umanitară. Mă bucur că am fost auziți de guvernare și ieri a fost amenajat spațiul de la Manejul de Atletism, unde sunt cazați circa 500 de refugiați.

Și deoarece capitala nu are poliție municipală, solicităm MAI să fie suplinit contingentul polițiștilor de patrulare, deoarece menținerea securității cetățenilor din capitală și din țară este prioritară”, a conchis edilul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata