Ion Ceban, întâlnire cu ambasadorul SUA la Chișinău și un reprezentat american specializat în problemele Holocaustului

0

Primarul general Ion Ceban a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Kent D. Logsdon și cu Ellen Germain – însărcinat special pentru problemele Holocaustului, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău.

Potrivit acestuia, în perioada 20-21 aprilie 2023, la Chișinău va avea loc comemorarea a 120 de ani de la Pogromul de la Chișinău din 1903.

“Am comunicat despre faptul că împreună cu comunitatea evreiască vom organiza mai multe evenimente culturale, educaționale și de infrastructură, dedicate memoriei istoriei.

În Chișinău sunt mai multe monumente istorice evreiești și cea mai mare parte din obiectivele aflate în gestiunea municipalității sunt păstrate și reabilitate.

Avem o colaborare foarte frumoasă cu comunitatea evreiască. Ne-am dori ca toate clădirile evreiești care au o greutate istorică să fie reabilitate, iar cu ce poate, Primăria Chișinău se va implica pentru a susține aceste proiecte, unele fiind în gestiunea statului sau au ajuns pe mâini private”, a punctat edilul.

Ceban a subliniat că în Chișinău activează 1 grădiniță și 2 școli publice evreiești.

Ziua Internațională de Comemorare a victimelor Holocaustului este marcată anual la 27 ianuarie, iar în această perioada, în instituțiile educaționale din capitală, sunt desfășurate lecții informative despre Holocaust.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata