Ion Ceban: Într-o țară europeană, guvernarea demult ar fi fost demisă pentru concursurile și reformele mimate

0

Actuala guvernare și-a încălcat toate angajamentele anterioare și continuă să organizeze concursuri mimate sau chiar le evită doar pentru a-și instala în funcții persoane docile, susține primarul Capitalei, Ion Ceban.

„Chiar acum are loc modificarea cadrului legal care va permite Guvernării numirea în funcții de conducere în cadrul autorităților publice centrale și în cadrul entităților subordonate a persoanelor docile fără concurs, chiar dacă sunt incompetenți și nepregătiți, chiar dacă sunt rude și verișoare. Mai nou, astăzi avem ministrul Mediului, secretarul de stat, ambii de la Stăuceni, înțeleg că sunt oameni competenți, dar parcă s-a terminat aria geografică. A fost un angajament al PAS – că vor pune oameni având la bază meritocrația și în bază de concursuri publice. Până acum niciunul nu a fost corect organizat, iar cele care au fost organizate, ba s-au organizat din WC, ba au fost mimate”, a declarat Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă.

Edilul susține că actualii guvernanți trebuie să fie trași la răspundere și pentru mimarea reformei justiției și a luptei contra corupției.

„Mimată este și reforma justiției care a fost compromisă, fapt recunoscut chiar și de membrii acestei comisii prin acceptarea acelor comisii de Vetting și Pre-Vetting a unor evaluatori cu semne de întrebare de integritate. Ați văzut toate circumstanțele despre care vorbesc acum. Dacă am fi fost într-o țară europeană, conducerea de vârf trebuia să fie demisă. Mimată este și lupta cu corupția, unde am urmărit cu două zile în urmă cum a fost folosită chiar un deputat PAS, precum că copilul ar fi implicată în ceva acțiuni, deși și acolo sunt multe semne de întrebare cum a fost totul organizat. S-a încercat a găsi țapul ispășitor. Nu o cunosc pe doamna deputat, dar părinții sunt responsabili de copii până la 18 ani. Iar dacă vreți responsabilitate, trebuie să-i puneți la perete, prin CNA, prin Procuratură, pe corupții adevărați – miniștri, șefi de agenții, executorii docili ai contractelor, membrii CSE, așa puteți demonstra că sunteți integri”, a mai declarat Ion Ceban.

Primarul susține că, în pofida acestor derapaje grave, autoritățile municipale vor demonstra verticalitate și respect față de normele democratice.

„Ceea ce ține de dosare, acțiuni îndreptate împotriva mea și a Primăriei Chișinău, sunt zeci de cauze, sute de acțiuni doar pentru a destabiliza activitatea municipalității. Vorba cântecului, în ciuda voastră vom face proiecte pentru capitală mai multe decât am făcut în ultimii ani, iar pentru ca dvs. ca să vă convingeți, vom arăta rezultate fără precedent în acest an pentru mun. Chișinău”, a mai adăugat Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata