Ion Ceban invită locuitorii capitalei în Orășelul European din PMAN

0

Primăria Chișinău invită locuitorii capitalei în Orășelul European din Piața Marii Adunări Naționale. Primarul general Ion Ceban, în contextul Zilei Europei la Chișinău, cheamă locutorii şi oaspeţii Capitalei în Orășelul European din PMAN – sâmbătă, 13 mai.

„Evenimentul este organizat în acest an în colaborare cu Primăria municipiului Chișinău, care împărtășește valorile europene și dezvoltă proiecte importante pentru locuitorii municipiului, cu suportul și în parteneriat cu Uniunea Europeană. La cortul Primăriei municipiului Chișinău din Orășelul European vor fi desfășurate diverse activități și organizate surprize pentru vizitatori.
Pentru copii este prevăzută o zonă de creație, unde cei mici vor desena împreună cu voluntarii de la Centrul Municipal de Tineret Chișinău și de la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”, vor participa la concursuri și vor citi povești împreună cu viceprimarii capitalei.

Viceprimarii, împreună cu reprezentanții subdiviziunilor Primăriei vor răspunde la întrebările locuitorilor orașului Chișinău și vor oferi asistență pentru depunerea petițiilor, cererilor, pentru înscrierea online la școală sau la grădiniță.

Între orele 14:00 și 17:00, la cortul Primăriei Chișinău vor fi prezentate informații despre proiectele dezvoltate de municipalitate, în parteneriat sau cu suportul Uniunii Europene, pe domenii strategice de dezvoltare ale orașului, precum: eficiența energetică, drumuri și transport, apă și canalizare, managementul deșeurilor și alte proiecte, pentru un oraș curat și european”, a declarat Ceban.

Primăria Municipiului Chișinău, cu suportul Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare, Băncii Europene de Investiții și E5P, implementează un proiect de reabilitare a străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău.
De asemenea, este în curs de implementare reabilitarea rețelelor de apă și canalizare – proiect dezvoltat de Primăria Chișinău împreună cu BERD și BEI, modernizarea sistemului de gestionare a deșeurilor municipale din Chișinău, precum și inițiativa de dezvoltare durabilă a transportului public din municipiul Chișinău „MOVE IT like Lublin”.
Despre aceste și alte proiecte pentru un oraș european vor fi prezentate informații și detalii la Cortul Primăriei Chișinău din Orășelul European.
„𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟑 este despre pace, solidaritate și unitate.
Orășelul European de la Chișinău va culmina cu un concert de excepție susținut de 𝐌𝐚𝐫𝐜𝐞𝐥 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚̆𝐧𝐞𝐭̦ & 𝐄𝐭𝐡𝐧𝐨 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜, 𝐎𝐩𝐢𝐧𝐜𝐮𝐭̦𝐚 𝐅𝐨𝐥𝐤-𝐆𝐫𝐨𝐮𝐩, 𝐒𝐀𝐓𝐎𝐒𝐇𝐈 𝐬̦𝐢 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐞𝐭𝐧𝐨-𝐫𝐨𝐜𝐤 𝐙𝐝𝐨𝐛 𝐬̦𝐢 𝐙𝐝𝐮𝐛”, a conchis Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata