Ion Ceban: La Israel, ambasadorul RM a spus că nu urcă pe scenă alături de Eugen Doga, dacă vine Ceban acolo

0

Situație fără precendent în Israel, între ambasadorul Republicii Moldova la Tel-Aviv și Ion Ceban. Ambasadorul ar fi solicitat ca edilul și delegația sa să nu fie primită la unele întruniri deja programate. Declarațiile au fost făcute de către Ion Ceban în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

„Noi ne-am întâlnit cu președintele Parlamentului, ne-am întâlnit cu șeful coaliției de guvernare. Ne-am întâlnit cu președinții, comisii de apărare și relații externe, cu primarul din Ierusalim, cu primarul de Tel-Aviv, cu viceprimarul din Haifa, cu patriarhul, cu rabinul principal, cu O.N.G., cu mediul de afaceri. Am prezentat harta investițională, am chemat oamenii la eveniment. Știți ce a făcut ambasadorul nostru? Mai n-a făcut infarct de 4,5 ori. Eu nici nu l-am văzut niciodată la fața. Si a sunat toate institutiile ca sa blocheze, sa nu fi primit delegația noastră de la Chișinău. Și ultimul lucru care s-a întâmplat puteți verifica ușor. A fost un concert a maestrului Doga, care știa că noi ne aflam acolo, ne-a invitat și trebuia să urcăm pe scenă și acesta a spus că el, nu. El nu va urca pe scenă dacă urcă Ceban să-l felicite pe maestrul Doga.

Unde ajungem noi? Noi n-am fost când am reținut la domnul primar a Tel-Aviv-ului, dar însăși felul de a fi. Domnule Roitman, dumneavoastră sunteți diplomat, trebuie să rămâneți diplomat și ăsta este mesajul către toți diplomații. Trebuie să rămâneți în funcțiile dumneavoastră, că guvernările vin și se duc. Noi le spuneam unor ambasadori acum puteam să ne spălăm, să ne certăm acasă. Dar nu ne spălăm rufele în public. Nu este ok, nu este bine, Nu este normal când suni un primar la oficiul de la președinție, îl suni pe un primar cu nu îmi foarte mare în România să-i spui să nu primească delegația din Republica Moldova este oribil. Mai mult decât atât, toți aceștia ambasadori sunt plătiți de mine, de dumnevoastră, de toți cetățenii. Ei trebuie să ne reprezinte interesele, nu să reprezinte interesele PAS-ului, să reprezinte interesele Republicii Moldova”, a declarat Ceban.

Amintim că, în Israel, Ion Ceban a avut mai multe întrevederi de rang înalt în cadrul cărora au fost abordate proiectele realizate la Chișinău, dar și alte aspecte ale colaborării. Primarul s-a întâlnit cu președintele Parlamentului (Knesset), Amir Ohana, cu liderul Coaliției de Guvernare, Ofir Katz, cu președintele Comisiei parlamentare Relații Externe și Apărare, Yuli Edelstein, cu mai mulți miniștri, cu primarii din Ierusalim și Tel Aviv, cu viceprimarul de Haifa. Au avut loc și întrevederi cu lideri religioși, cu Patriarhul Ierusalimului și cu Rabinul Principal, dar și cu reprezentanți ai ONG-urilor și cu cei ai mediului de afaceri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata