Ion Ceban: Mai multe seturi de materiale didactice și jucării cognitive, au fost donate Creşei-grădiniţă nr. 210 din municipiul Chișinău, unde sunt înscriși și copii din Ucraina

0

Mai multe seturi de materiale didactice și jucării cognitive, au fost donate Creşei-grădiniţă nr. 210 din municipiul Chișinău, unde sunt înscriși și copii din Ucraina, de către Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), în baza parteneriatului cu Primăria Municipiului Chișinău. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban.

„Donația face parte dintr-un lot de 600 de seturi procurate de UNICEF Moldova, care vor ajunge în 58 de grădiniţe din capitală și în spațiile prietenoase copiilor din cadrul centrelor pentru acomodarea refugiaților, ceea ce este o premieră pentru instituţiile de educaţie timpurie din ţară.

Seturile donate conțin articole atât pentru copiii din grupele mici, cât și din cele pregătitoare, fiind concepute pentru a oferi o gamă largă de activități ce încurajează dezvoltarea și interacțiunea socială a copiilor prin intermediul produselor furnizate: creioane colorate, puzzle-uri, cărți de povestit, jocuri de logică, calcul și alte materiale didactice. Peste 13 mii de copii cu vârsta de până la șase ani – atât din Chișinău, cât și Ucraina, vor beneficia de aceste jucării.

Chiar din prima zi când a început războiul în ţara vecină, suntem alături de copiii refugiați din Ucraina care și-au găsit liniștea în Chișinău și depunem toate eforturile pentru a-i integra în sistemul național de educație. La fel, intervenim în continuare cu ajutoare materiale și cazarea refugiaților.

Mulțumim partenerilor UNICEF Moldova care a fost alături de Primăria Chişinău și au reacționat prompt și în pandemia de Covid-19, și în criza refugiaților”, a declarat edilul.

Mai mult, peste 1000 de ajutori de educatori şi bucătari din instituţiile preşcolare din capitală sunt instruiţi din fondurile UNICEF.

„Mulțumesc şi cadrelor didactice din grădiniţe care depun mult suflet, dedicaţie şi cu multă răbdare își fac munca. Avem copii talentaţi care desigur sunt ghidați de cadre didactice extraordinare. Prioritatea Primăriei Chişinău rămâne a fi educaţia tinerei generaţii”, a declarat Ceban.

Peste 550 de copii, refugiaţi din Ucraina, învaţă în școlile din Chişinău şi peste 330 de micuți sunt înscrişi în grădinițele din capitală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata