Ion Ceban: Municipiul Chișinău este casa tuturor, indiferent de etnie sau religie

0

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a depus astăzi flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, în ziua în care se sărbătorește Festivalul Etniilor 2023.

„Avem foarte multe comunități etnice în Republica Moldova, inclusiv pe teritoriul Chișinăului. Suntem bogați în culturi, tradiții și obiceiuri. Probabil că Republica Moldova este unul din puținele state unde în doar 400 de km de la nord la sud poți găsi oameni diverși, bucate specifice fiecărei etnii, porturi tradiționale și obiceiuri foarte diverse”, a declarat Ceban.

Primarul a subliniat că diversitatea culturală este o bogăție pe care trebuie să o păstrăm. “Trebuie să păstrăm această bogăție care ne definește și în același timp ne deosebește de alții. Avem ce învăța din diferite culturi. Suntem diferiți, dar binevoitori și cu toții ne dorim PACE, un cer senin deasupra capului și multă sănătate”, a spus Ceban.

De asemenea, Ceban a menționat că, în ultimii ani, bugetul pentru sprijinirea comunității etnice a fost majorat de 10 ori. “Pentru susţinerea acestui domeniu în ultim威而鋼 ii ani am majorat bugetul de 10 ori şi vom continua să o facem. Avem o iniţiativă ca să creăm o Casă a Naţionalităţilor a Chişinău, unde organizaţiile etnoculturale să aibă sedii şi să poată să îşi reprezinte poporul”, a declarat Ceban.

În încheiere, primarul a subliniat că municipiul Chișinău este Casa Tuturor. „Municipiul Chişinău este Casa Tuturor. Aici suntem egali, indiferent de etnie, religie sau orientare politică. Dorim ca toți locuitorii capitalei noastre să se simtă ca acasă”, a spus Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata