Ion Ceban, nemulțumit de activitatea unor consilieri: Pe ultima sută de metri au decis să îngrașe porcul

0

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a făcut o observație vizavi de activitatea gălăgioșilor consilieri municipali, pe care i-a acuzat de pălăvrăgeală, tribune politice și interese personale. El a anunțat că va solicita verificarea numărului de ședințe productive ale Consiliului Municipal Chișinău (CMC) și a proiectelor votate pentru locuitori.

“Voi ruga juriștii și secretariatul să verifice câte ședințe din ultima perioadă ale CMC au fost productive, câte proiecte au fost votate pentru locuitori și câte dintre ele au fost pentru a se aduna să pălăvrăgească, tribune pentru a-și face propriile interese, pentru a se murdări unii pe alții, pentru a înjura primarul, fără niciun fel de subiecte care pot aduce beneficii societății”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Primarul a spus că mulți consilieri nu au nicio inițiativă sau au foarte puține și că primesc câte 4000 de lei pentru fiecare ședință. El a dat exemplu proiectul privind modernizarea albiei râului Bîc, care ar fi fost amânat de mai multe ori de către consilieri.

“Pe ultima sută de metri au decis să îngrașe porcul, am înțeles că sunt pe cale să înregistreze cât mai multe inițiative, pentru că știu că se apropie alegerile. Neapărat are grijă de oameni. Vă anunț public, toți acești cetățeni care se delectează la microfoane, este vai de capul lor câte inițiative au dezbătute sau promovate în Chișinău. Sunt unii că nici nu au nicio inițiativă, alții abia dacă au cinci inițiative și cu greu găsești vreunul cu 10 inițiative. Ei primesc câte 4000 de lei pentru ședință. Au avut două ședințe, au decis amânarea subiectului important pentru modernizarea albiei râului Bîc de peste 400 de milioane de lei. Colegii au decis să transfere proiectul pe la coadă, ca să se poată delecta și să poată primi câte 4000 de lei pentru nimic. Și PAS, și PSRM și alții din CMC în loc să muncească, așteaptă să primească câte 4000 de lei pe ședințe. Asta ar fi până la 200 de mii de lei pentru o singură ședință. Au făcut show”, a declarat Ceban.

Primarul a mai spus că în luna iunie consilierii s-au adunat în mai multe ședințe fără a aproba nimic și au ridicat sume importante de bani din bugetul municipal.

“Amintesc, sunt mulți colegi cu necesitate de intervenție medicală. În iunie, consilierii s-au adunat în mai multe ședințe fără a aproba nimic, și au ridicat sume importante de bani. Dacă nu greșesc peste jumătate de milion de lei, adică un buget pentru o localitate mică din Moldova pentru un an de zile. Este regretabil. În loc să muncească, fac tot felul de baliverne”, a conchis Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata