Ion Ceban: Peste 2000 de membri ai MAN vor fi azi la Adunarea Națională

0

Peste 2000 de membri ai Mișcării Alternativa Națională vor fi astăzi prezenți la Adunarea Națională ”Moldova Europeană”, organizată în centrul Chișinăului. Anunțul a fost făcut de președintele MAN, Ion Ceban, care a precizat că, în pofida divergențelor și criticilor aduse celor de la guvernare pentru gafele făcute, formațiunile proeuropene trebuie să dea dovadă de maturitate politică și să-și unească forțele pentru obiectivul național – cel de integrare europeană.

”A fost comentat în mod diferit acest eveniment, divergențele politice au fost până la eveniment și vor fi și după eveniment, dar toate partidele și societatea, trebuie să dăm dovadă de maturitate politică. Am spus de multe ori, nu îmi place cum este guvernată țara de cei de la conducere în multe procese, nu agreez ce se întâmplă și cum acționează, avem diferite viziuni și opinii cum să realizăm lucrurile mai bine și mai rapid pentru cetățeni, dar obiectivul major trebuie sa fie unul pentru toată lumea, cel de dezvoltare a țării. Participăm nu pentru o anumită persoană sau pentru un partid. Participăm și suntem pentru obiectivul național, cel de integrare Europeană anunțat de la bun început de Partidul MAN pe care am onoarea să-l conduc”, se arată în mesajul transmis de liderul MAN, Ion Ceban, care se află într-o vizită în Statele Unite.

Ion Ceban a precizat că parcursul european al Republicii Moldova ”depinde de fiecare dintre noi și e de responsabilitatea noastră să îi unim pe toți”.

”Guvernele vin și pleacă, iar cetățenii Republicii Moldova merită o viață mai bună la noi, acasă. Atât în țară, cât și peste hotare, toți trebuie să vadă și să se asigure că în pofida opiniilor diferite, pe care le avem, putem da dovadă de maturitate politică și putem fi uniți în jurul unui obiectiv comun național, iar disputele trebuie sa fie despre – cum mai eficient ajungem să realizăm acest obiectiv”, a mai adăugat liderul MAN.

Amintim, în această primăvară, Mișcarea Alternativa Națională a lansat inițiativa „Pactul de la Chișinău”, ce prevede consolidarea forțelor politice pentru promovarea și declararea integrării europene drept idee națională.

Prin acest pact, semnatarii urmează să-și ia angajamentul față de dezvoltarea Republicii Moldova prin promovarea valorilor democratice: stat de drept, pluralism politic, separarea puterilor, alegeri libere și respect pentru drepturile omului, inclusiv drepturile minorităților naționale.

Documentul este similar Declarației de la Snagov din 1995, atunci când cele mai mari și influente partide din România, indiferent de viziunile politice, au semnat un pact prin care și-au asumat responsabilitatea de a promova și de a contribui la procesul de integrare a țării, ce fusese declarat drept obiectiv strategic național.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata