Ion Ceban prezintă realizările și direcțiile viitoare ale proiectului MOVE IT like Lublin

0

Raportul de progres pentru al treilea an de realizare a Proiectului „MOVE IT like Lublin” a fost prezentat în cadrul unei noi ședințe a Consiliului de administrație al proiectului finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Primăria municipiului Chișinău.

La ședință a participat primarul Capitalei, Ion Ceban, membrii Consiliului de Administrație, format din reprezentanți ai municipalității și reprezentanți din Polonia, avându-l în frunte pe Krzysztof Stanowski, director al Centrului de Cooperare Internațională din Primăria orașului Lublin, consilieri municipali și Unitatea de implementare a proiectului.

„A fost prezentat raportul de progres pentru al 3-lea an de implementare a Proiectului. Rezultatele proiectului includ revizuirea implementării directivelor UE și a legislației naționale privind transportul public, elaborarea și promovarea politicilor locale în acest domeniu, precum și realizarea Studiilor privind sistemele de transport public din mun. Chișinău și orașul Lublin, în contextul unei cercetări comparative între cele două orașe”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a precizat că în al 3-lea an de implementare a Proiectului a fost organizată o vizită de studiu în Olanda, în Amsterdam și Utrecht, s-au desfășurat traininguri pentru consolidarea capacităților operatorilor din cadrul instituțiilor de transport public municipal.

„În plus, s-a continuat elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Sustenabilă, s-a inițiat studiul privind biletul electronic și dezvoltarea Centrului de Monitorizare a Traficului. De asemenea, au fost instalate dispozitive bactericide în mijloacele de transport public și s-a desfășurat o campanie de informare referitoare la utilizarea benzilor dedicate pentru transportul public. Am transmis un mesaj de mulțumire pentru implicarea și contribuția tuturor celor implicați în proiect, subliniind importanța efortului comun pentru dezvoltarea durabilă a transportului public în municipiul Chișinău”, a mai adăugat Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata