Ion Ceban: Primăria Chișinău va continua să susțină financiar grupele cu program prelungit

0

Primăria Capitalei nu a suspendat grupele cu program prelungit și a identificat un regulament de activitate, a anunțat edilul Capitalei, Ion Ceban.

„Acum câțiva ani, Primăria Chișinău a început a finanța aceste grupe cu scopul de a scuti părinții de aceste plăți. În final, a ieșit că și primăria le finanța, dar și părinții achitau suplimentar. Acum, primăria va achita acelor familii care nu își permit, familii social-vulnerabile, este vorba în jur de 6000 de copii, deoarece restul achitau și în această perioadă”, a declarat Ion Ceban la ședința Primăriei Chișinău.

Edilul susține că a fost pregătit și un regulament care va fi identic pentru toate instituțiile școlare.

„Suntem contra plăților neformale. Astfel că, oficial, părinții să poată achita 360 de lei pentru 3 ore prelungite și 690 de lei pentru 6 ore cu prelungirea programului. Totodată, Primăria continuă să achite așa cum o făcea masa copiilor din aceste categorii. Primăria nu a sistat alimentația în școli. Sunt manipulări și minciuni”, a mai adăugat Ion Ceban.

Primăria a propus noua formulă ca părinții să poată achita oficial și să primească bonul de casă, după ce, anterior, pe lângă contribuția municipalității, părinții achitau taxe neformale ce variau între 300 și 1200 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata