Ion Ceban răspunde acuzațiilor de agitație electorală legate de pliantele lansate de Primărie

0

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a răspuns acuzațiilor de agitație electorală legate de pliantul de informare intitulat “1000+ plus proiecte importante pentru Chișinău”, declarând că deciziile Comisiei Electorale Centrale (CEC) în acest sens sunt ilegale.

Ceban a subliniat că pliantul nu conține nicio mențiune a numelui său, a partidului MAN sau a titlului de primar general.

„Ca și consecință a deciziilor, cred eu în continuar犀利士 e, și colegii mei, mulți juriști, dar și experți ilegale a Comisiei Electorale Centrale și o să vă spun de ce. Probabil că unii dintre dumneavoastră au văzut acest pliant care se numește 1000+, plus proiecte importante pentru Chișinău și deciziile care au fost ale Comisiei Electorale Centrale în acest sens săptămâna trecută și ieri. Dar vreau ca să facem o mică incursiune în toate aceste lucruri. O Comisia Electorală Centrală, compusă din 9 membri, dintre care de fapt în funcții sunt opt,” a declarat Ceban.

Primarul a criticat, de asemenea, compoziția CEC, susținând că 6 din 9 membri sunt afiliați direct sau indirect cu partidul PAS și a pus la îndoială imparțialitatea deciziilor luate de comisie. El a menționat că pliantul a fost retras și nu a fost împărțit după data de 6 august, conform solicitării CEC.

„Deci componenta Comisiei Electorale Centrale este de 9 membri. În Republica Moldova 6 din aceeași 9 sunt, într-o formulă sau alta, direct sau indirect, de la PAS. Deci 5 direct de către PAS, iar 1 de către președinții. 6 din 9 membri de la CEC sunt de la PAS delegați. Președinta Angela Caraman, fost consilier la Ghidighici de la PAS și președintele unei mici fracțiuni de la PAS în comuna Ghidighici din cadrul municipiului Chișinău, cred că nu s-au găsit alți experți, nu s-au găsit alți exponenți în jurisprudență, specialiști în alegeri, alte subiecte legate de electorală decât un membru de la PAS care să fie președinte al Comisiei Electorale Centrale”, a mai adăugat edilul.

Pliantul „1000+ plus proiecte importante pentru Chișinău” a devenit subiect de controversă recentă, unii acuzând că ar fi fost folosit în campania electorală. Primarul Ceban insistă că acest material a fost conceput pentru a informa cetățenii despre proiectele și inițiativele Primăriei, fără legătură cu procesul electoral.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata