Irina Gutnic: PAS vrea să închidă gura tuturor celor, care încearcă să vorbească de ilegalitățile făcute de ei

0

Partidul Acțiune și Solidaritate vrea să închidă gura tuturor celor, care încearcă să vorbească de ilegalitățile făcute de ei. Cel puțin din acest motiv PAS a destituit-o din funcție de la ANSC după ce s-a arătat împotriva unui concurs public mimat de către PAS, unde a fost promovată o persoană incompetentă.

„Deci, așa cum și eu și alți cetățeni ai Republicii Moldova au fost duși în eroare de față inocentă a Partidului Acțiune și Solidaritate, așa și astăzi, de la tribuna municipală se încearcă a tiraj și a se vehicula o sumedenie de minciuni. Și o să încep cu prima minciună că am fost dat afară de la NSC pentru acte de corupție. Au trimis pe urmele mele organele de poliție și organele procuraturii care sunt ale lor. Organele doar au făcut constatarea după ce au examinat absolut toate aberațiile care au fost reiterate în raportul de monitorizare a activității mele și au constatat că nu se întrunesc elementele constitutive ale unei infracțiuni și respectiv, mijloacele financiare ale ANSC-ului au fost gestionate conform, eficient și eficace. Deci, am demonstrat că prin încheierea organului de drept.

Următorul document care demonstrează la fel. Constatare făcută de către organele poliției, care sunt astăzi subordonate partidului de guvernământ, demonstrează că motivul invocat pentru demisia mea din funcție, pe motiv că am falsificat un certificat de concediu medical. La fel, nu s-a confirmat de către organele de drept. Am transmis aceste două documente oficiale către 101 deputați ai Parlamentului Republicii Moldova și am considerat că este necesar ca să ia act de aceste constatări pe care le-au făcut organele competente. Aceste acțiuni au fost ignorate și respectiv, minciunile continuă să fie dirijate referitor la aceleași minciuni pe care le dirijează partidul PAS, cel puțin nu au curajul să iasă și spune că am greșit când am dirijat o minciună ca Apă-Canal, când fiind în insolvabilitate, a achiziționat pentru întreprindere telefoane mobile I phone de model 14”, a declarat Gutnic.

Viceprimarul a mai spus că Partidul Acțiune și Solidaritate dirijează minciuni. „Apă-canal Chișinău nu a achitat niciun leu din contul întreprinderii pentru procurarea telefoanelor. O confirmă factura fiscală care demonstrează că 40 de telefoane au fost transmise întreprinderii în cadrul unui bonus cu titlu gratuit. 40 de telefoane sunt direcționate controlorilor care înregistrează datele de la apometru și respectiv, un iPhone 14 care, în cadrul unei tombole, a fost distribuit. Serviciul Resurse Umane. De ce atunci nu ieșiți când ați spus că sunteți corect și o să aveți alt fel de abordări și o să mergeți pe alte principii?

Am fost destituit din funcție deoarece am avut curajul să zic și să scriu că persoana promovată în cadrul unui concurs mimat nu are competențe și este inaptă să conducă o instituție. Acest fapt a fost demonstrat prin cerere de demisie. De fapt, a fost impusă să pună cerere de demisie, deoarece a distrus o instituție strategică. Ați bifat în chestionarul prezentat Comisiei UE că condiția impusă Republicii Moldova de a avea o instituție care soluționează contestații una corectă, transparentă, obiectivă și lucrativă. De ce ați mințit în chestionar? ANSC nu este lucrativ? Se încalcă termenii și respectiv, nu există consilieri suficienți care să vină să soluționeze contestații. Răspundeți la o simplă întrebare. Aveți un concurs anunțat pentru funcția de ditamai director și nu aveți nici un dosar depus? Chiar în Republica Moldova nu sunt persoane competente? Ba da, sunt, dar nu vor să se asocieze cu dumneavoastră. Deoarece, tirajați minciuni și atâta timp cât o să fiu vizat cu minciuni, o să ies întotdeauna cu replică. Dacă o să fie adevăr, o să ies și o să recunosc că a greși e omenește. Dar atâta timp cât spuneți minciuni, cred că o parte din electorat deja va descoperit. Au mai rămas alt partid care se va convinge pe parcurs că nu este corect să susțină un partid care are aceleași abordări ca și cei pe care i-ați criticat”, a conchis aceasta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata