Irina Vlah solicită garanții de neutralitate pentru R.Moldova

0

Într-o declarație făcută pe canalul său de Telegram, Irina Vlah, președintele „Platformei Moldova”, a exprimat îngrijorarea față de posibila implicare a țării în conflicte externe și a cerut garanții de neutralitate din partea viitorilor candidați la președinție.

“Va rămâne pacea în Moldova? Oamenii noștri se gândesc la aceasta cu alarmă, când văd țara noastră umplută cu arme. Avem nevoie de garanții că Moldova nu va fi atrasă într-un conflict: la asta se așteaptă cetățenii când văd că președintele Sandu permite ca țara noastră să fie implicată în confruntări străine. Ne dorim să trăim în pace – acesta este principalul mandat al poporului moldovenesc pentru viitorul președinte,” a declarat Vlah.

În continuare, Irina Vlah a făcut un apel către viitorii candidați la președinție să semneze un angajament public, care să asigure respectarea neutralității Moldovei.
“Eu, în calitate de Președinte al ‘Platformei Moldova’, îndemn fiecare viitor candidat la președinție să semneze un angajament public. Oamenii trebuie să fie siguri că viitorul președinte va respecta principiul neutralității și va exclude participarea Moldovei la conflictele militare,” a subliniat ea.

Vlah a încheiat mesajul adresându-se direct președintei Maia Sandu: “Acest angajament va fi momentul adevărului și pentru Maia Sandu. Fie garantează că nu va permite război pe pământul Moldovei, fie își arată adevărata față”, a conchis ea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata