Ivan Diacov a fost citat la Procuratură pe un caz de acum „10 ani”

0

„Azi în Republica Moldova nimeni nu se mai miră de abuzurile justiției, în special cele ale procurorilor.”. Declarațiile îi aparțin fostului procuror al Municipiului Chișinău Ivan Diacov care a fost citat astăzi, de procurori într-un caz care a avut loc acum 10 ani, transmite democracy.md cu referire la punctul.md.

În acest context, Diacov a menționat că „dacă trece o zi fără VIP arestări de senzație, fără percheziții spectaculoase cu zeci de mascați SIS, CNA și MAI toți se miră, de parcă cineva o fi anulat răsăritul soarelui.”

„Moldovenii se deprind cu sadismul zilnic al dezmățului procurorilor aidoma deprinderilor soldaților ucraineni cu războiul, care din 2014 zilnic tot așteaptă bombardamentele și atacurile teroriștilor. După arestul ilegal al Procurorului General Stoianoglo, după circul organizat cu percheziționatea teatrală cu mascații SIS și batjocora înscenată celor 14 foști deputați comuniști cu reținerea ilegală a celor cinci în frunte cu d.Ivanov, se lasă impresia că, procurorii noștri au “verde” la tot ce se mișcă împotriva “sensului”, a celor, care își permit să critice justiția lui Litvinenco.”, a spus Diacov.

Astfel, Diacov recunoaște că a „criticat deciziile greșite și abuzive a procurorilor adoptate pe cazurile menționate mai sus și nu numai.”

„Oare să fie poziția mea profesională (civică) pretext pentru a mă intimida și a mă persecuta? Iată dovada! Am primit “citație” de a mă prezenta la procurorul pe misiuni speciale, controlat personal de d. Robu, care de ceva vreme este socotit Procuror General.”, a mai adăugat acesta.

Potrivit lui, a fost invitat la Procuratură în prezența avocatului său, într-un caz de „lezare a onoarei”.

„Mi se propune să vin cu avocat,ceia ce presupune,că îmi pot pune și cătușe,doar articolul 328 al.3,p.d, (exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu), care mi se impută prevede de la 6 la 12 ani pușcărie! Nu-i glumă! Cred că deloc nu este întâmplător, că în aceiași zi am primit citație la judecată, fiind acționat de către fostul șef al d.Robu,Viorel Morari,despre care se vorbește că conduce procurstura din umbră în locul lui Ghitoroagă.Acesta insistă să-i plătesc 50 000 lei pentru lezarea onoarei și demnității,pe care el cică le are. Articolul 34 din Legea cu privire la Procuratură indică, că procurorul (adică eu) este subiect special al procesului penal și pentru a fi cercetat,recunoscut bănuit este condiționat,că împotriva lui poate declanșa urmărirea penală în exclusivitate personal numai procurorul general.”, a mai spus el.

Totodată, Diacov consideră că este „un atac concertat asupra mea din partea d.Robu și al “șefului” său Morari nu mă îndoiesc.”.

„Aș fi curios să privesc în ochii d.Robu să văd cam în ce condiții 10 ani în urmă eu mi-aș fi depășit atribuțiile de serviciu și care sunt acele urmări grave, care ar fi intervenit ca consecință a presupusului EXCES de putere din partea mea ca procuror.”, a mai spus el.

„Să fie oare acest dezmăț al procurorilor o simplă răfuială organizată de odiosul procuror plahotniuchist Viorel Morari, sau în spate este o comandă politică, care are scop de a-mi astupa gura prin intimidări?” se întreabă Diacov.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata