Japonia oferă asistență financiară de peste 90 milioane de euro pentru dezvoltarea Republicii Moldova

0

Republica Moldova va beneficia de un credit preferențial în valoare de 13,5 miliarde de yeni japonezi (peste 90 milioane de euro), acordat de Guvernul Japoniei prin intermediul Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA). Ratificarea unor ACORDURI pentru realizarea Programului „Politici de dezvoltare întru redresarea economică” a fost votată în lectura a doua de 56 de deputați.

Mijloacele financiare sunt oferite pentru acoperirea deficitului bugetar, precum și pentru a sprijini reformele din Republica Moldova. În mod special, acestea vizează redresarea economică a țării noastre, îmbunătățirea sistemului medical și a domeniului de afaceri, asistența financia犀利士 ră contribuind la promovarea eforturilor de dezvoltare a Republicii Moldova. De asemenea, acordurile presupun că Republica Moldova va respecta anumite condiționalități, unele dintre care au scopul de a îmbunătăți sistemul medical și de a promova întreprinderile mici și mijlocii.

Împrumutul va fi contractat pentru o perioadă de 40 de ani, inclusiv perioada de grație de zece ani. Mijloacele financiare vor fi debursate timp de doi ani de la data semnării acordului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata