Jens Stoltenberg: Vladimir Putin se pregătește pentru mai mult război

0

„Președintele Putin se pregătește pentru mai mult război”, avertizează secretarul general al NATO, care insistă că Ucraina are nevoie disperată de arme și muniție, în fața ofensivei reînnoite a forțelor ruse în sudul și estul țării.

„Vom face tot ce putem pentru a ne asigura că ucrainenii primesc cât mai multă muniție, cât mai repede posibil”, a declarat și secretarul american al apărării. Dar nu a făcut niciun anunț în legătură cu livrarea de avioane de luptă, transmite democracy.md cu referire la protv.ro.

Miniștrii apărării din NATO discută la Bruxelles cum poate primi Ucraina mai multe arme și muniții pentru a face față atacurilor reînnoite ale forțelor ruse. Participă și ministrul apărării de la Kiev. Și, ca să fie limpede care este demersul lui, la sosire le-a arătat jurnaliștilor imagini cu un avion de vânătoare imprimat pe batistă.

Jens Stoltenberg: „Chestiunea avioanelor nu este cea mai urgentă problemă acum, dar avem consultări continue între aliați cu privire la tipul de sisteme de armament pe care aliații ar trebui să le ofere Ucrainei. Tipul de sprijin pe care îl oferim Ucrainei s-a schimbat și a evoluat de-a lungul timpului și va continua să se schimbe și să evolueze pe măsură ce continuă acest război.”

Olaf Scholz: „Este bine că acum oferim și mnai multe tancuri de luptă. Și sunt foarte bucuros că mulți aliați au dorința de a livra tancuri Ucrainei.”

În timp ce Rusia a declanșat o ofensivă la scară mare, în sud și în est, apărătorii ucraineni spun că au nevoie urgentă de muniție, tancuri dar și avioane pentru a putea câștiga războiul.

Potrivit unor estimări, Ucraina trage 6 -7.000 de obuze de artilerie zilnic, aproximativ o treime din proiectilelele pe care le aruncă invadatorii, tot într-o zi.

Atacurile Rusiei sau întețit pe frontul de la Bahmut.

Dar bombardamentele îi terorizează și pe puținii civili care au mai rămas în orașul asediat de atâta vreme.

În altă parte a frontului, tot în regiunea Donețk, comandantul militar cu numele de război Kurt, ordonă trageri asupra pozițiilor inamice cu ce are. Inclusiv cu un lansator de rachete improvizat, instalat pe o mașină de transport.

În spatele tranșeelor, lansatorul improvizat este încărcat și trimis pentru noua misiune.

Potrivit evaluării ministerului britanic al apărării, mercenarii Wagner au reușit să avanseze putin pe teren în zona Bahmut.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata