Judecători noi la Curtea de Apel Chișinău: Sandu a semnat decretul

0

Judecătorii Sergiu Daguța și Boris Talpă au fost numiți în funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău. Un decret în acest sens a fost semnat de către președinta țării, Maia Sandu.

Decretul a fost promulgat la data de 22 noiembrie curent și a fost făcut public pe site-ul Președinției.

Sergiu Daguța a fost propus de plenul Consiliului Superior al Magistraturii pentru a fi numit în funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău.

Anterior, Daguța a fost judecător la specializat în materie de drept civil la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, începând cu 1 ianuarie 2019.

Prin Decretul Președintelui RM nr. 1310-IV din 26 septembrie 2007 numit în funcția de judecător, până la atingerea plafonului de vârstă.

Boris Talpă a fost înaintat președintelui Maia Sandu pentru a fi numit la CA Chișinău de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, la data de 5 octombrie.

Începând cu 1 ianuarie 2017, Talpă a fost judecător la judecătoria Criuleni. Ulterior, prin Hotărârea nr. 255/13 din 22 mai 2018, a fost prelungit termenul de detașare a lui Boris Talpă de la Judecătoria Criuleni, în vederea exercitării funcției de șef al Centrului Informații Juridice în cadrul Institutului Național al Justiției, cu 18 luni, începând cu data de 02 iunie 2018.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata