La demersul procurorilor, fost aplicată măsura preventivă – arestul preventiv în privința suspectului, reținut în cadrul perchezițiilor efectuate la 19 martie, curent, la Edineț

0

În luna septembrie 2023, sub conducerea Procuraturii din Edineț, polițiștii din Edineț au pornit o cauză penală în baza informației operative privind activitatea infracțională a unor persoane suspectate de păstrarea ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare, săvârșită de două sau mai multe persoane în proporții mari.

Fiind dispuse mai multe măsuri speciale de investigație, din septembrie și până în prezent, s-a stabilit că un grup de persoane din raionul Edineț au achiziționat o cantitate semnificativă de droguri, pe care le realizau  prin intermediul aplicației „Telegram” pe teritoriul raionului.
 
La 19 martie curent, sub conducerea Procuraturii raionului Edineț, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile suspecților, în rezultatul cărora au fost depistate mai multe pachete cu marijuana, hașiș și substanțe similare drogului PVP, un dispozitiv pentru mărunțirea masei vegetale uscate de marijuana, dispozitive pentru consumul de droguri, pachețele de tip „zip-lock”, telefoane mobile, dar și o armă de vânătoare deținută ilegal.
 
Valoarea totală a drogurilor pe piața neagră se estimează la peste 100 000 de lei.
 
În cadrul cauzei penale sunt cercetate 6 persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 52 de ani, dintre care una a fost reținută pentru 72 de ore. În privința acesteia, la demersul procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Edineț a fost aplicată măsura preventivă – arestul preventiv.
 
Cinci dintre suspecți, anterior au fost cercetați penal, pentru diferite infracțiuni. 
Urmează investigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și identificarea altor persoane implicate în comiterea infracțiunii.
 
Amintim că în decembrie anul trecut, în cadrul aceleiași cauze penale au fost reținuți alți 5 bărbați implicați în schema infracțională de comercializare a drogurilor prin aplicația „Telegram” pe teritoriul raionului Edineț.
 

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata