La protestul antiguvernamental de astăzi participă peste 50 de mii de oameni: Manifestanții au instalat corturi în fața Procuraturii Generale

0

Peste 50 de mii de oameni nemulțumiți de acțiunile regimului PAS și ale Maiei Sandu, după ce au fost împiedicați să protesteze în Piața Marii Adunări Naționale, s-au îndreptat spre Procuratura Generală, acolo unde au instalat corturi, pentru a manifesta nonstop. Jos dictatura! Jos Maia Sandu! Sunt lozincile antiguvernamentale pe care le scandează mulțimea, care cere demisia guvernării și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate. Alți peste 20 de mii de oameni au fost împiedicați de poliție și alte structuri ale statului să ajungă la proteste, la indicația puterii.

„Noi trebuie să ne apărăm drepturile. Trebuie să continuăm protestele. Poliția trebuie să răspundă pentru toate încălcările pe care le-a comis. Nicio instituție a statului nu reprezintă interesele poporului. Vom protesta în fața Procuraturii Generale, o altă instituție coruptă care respectă indicațiile Maiei Sandu. Nu vom pleca de aici până când se va face dreptate, până când șefii acestei instituții, care încalcă legile țării noastre, vor pleca. Justiția este capturată. Eu nu am venit la proteste pentru dosarul meu, ci pentru ca să-i apăr pe cetățeni, ca să nu ajungă în locul meu, care au stat după gratii pe nedrept”, a declarat deputatul Partidului „ȘOR”, Maia Sandu.

„Maia Sandu a instituit un stat polițienesc. Jos dictatura!  Nu vom ceda! Vrem să fie organizate alegeri anticipate cât mai curând. Puterea în stat aparține poporului. Oamenii au ieșit din nou în stradă, pentru a cere un trai decent, prețuri și tarife mai mici”, a adăugat deputatul PCRM, Diana Caraman. 

Manifestații antiguvernamentale au avut loc simultan în mai multe locații din Chișinău. Este vorba despre Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul Național de Securitate Publică, Inspectoratul General de Carabinieri, Brigada cu Destinație Specială „Fulger”, în preajma clădirii Guvernului, precum și în fața Companiei „Teleradio-Moldova”. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că noua conducere a acestei instituții refuză să reflecte manifestațiile antiguvernamentale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata