Liderul Hezbollah, după atacul din Israel: Trebuia să fie acest eveniment

0

Secretarul general al grupării teroriste Hezbollah, Hassan Nasrallah, a declarat, vineri, că operațiunea Hamas din Israel din 7 octombrie a provocat o “zguduire seismică” și că va avea “repercusiuni profunde” pentru regiune.

Liderul Hezbollah și-a început discursul prin a-i lăuda pe militanții grupării sale și ai celorlalte grupuri care luptă împotriva Israelului, numindu-i „martiri”.

“Încep prin a prezenta cele mai profunde condoleanțe familiilor celor căzuți aici, în Liban, și în același timp vă felicităm pentru că cei dragi ai voștri au câștigat onoarea martiriului”.

Șeful Hezbollah a oferit, de asemenea, “condoleanțe și felicitări” familiilor celor uciși în Gaza și în Cisiordania ocupată, inclusiv celor uciși în timpul operațiunii Al-Aqsa Flood a Hamas în interiorul Israelului, care, spune el, “s-a extins pe mai multe fronturi de luptă”.

“Aceasta este o luptă fără cusur la nivel uman, etic și religios. Este cea mai evidentă, cea mai onestă și cea mai nobilă”, a adăugat liderul Hezbollah, citat de Al Jazeera.

Apoi, el le-a mulțumit părților implicate în lupta contra Israelului.

„Trebuie să salutăm mâinile puternice și curajoase ale irakienilor și yemeniților care sunt acum implicate în acest război sfânt. Trebuia să aibă loc un eveniment major care să zguduie entitatea uzurpatoare și pe susținătorii săi de la Washington și Londra și atunci a avut loc operațiunea binecuvântată de la 7 octombrie”, a mai transmis liderul grupării teroriste.

Mai mult, el e de părere că ceea ce se întâmplă acum în Gaza este o bătălie decisivă și că nu este ca în războaiele anterioare. Nasrallah subliniază, de asemenea, două obiective: primul este de a opri războiul din Gaza, iar al doilea este ca Hamas să fie victorios în acest război.

Potrivit lui, Hezbollah a intrat în luptă pe 8 octombrie, la o zi după ce Hamas a lansat atacul-surpriză în sudul Israelului.

Nasrallah a subliniat, totodată, că țările arabe și musulmane ar trebui să lucreze împreună pentru a opri războiul din Gaza.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata