Liderul Transnistriei acuză Chișinăul că încearcă să destabilizeze regiunea și să șantajeze Rusia

0

Liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a spus că autoritățile moldovenești urmăresc să destabilizeze regiunea și să șantajeze Rusia.

Potrivit agenției Infotag, el a făcut declarația într-o conferință de presă de miercuri, referindu-se la reducerea volumului livrărilor de gaze către Transnistria, transmite democracy.md.

Krasnoselski a dat vina pe Moldovagaz și pe autoritățile moldovenești pentru acest fapt, fără a menționa însă că Gazprom a redus volumul total al livrărilor de gaze.

“În momentul în care a decis să reducă rezervele de gaze către Transnistria, Chișinăul n-a putut să nu înțeleagă că acest lucru ar afecta negativ economia, va conduce la închiderea întreprinderilor și, prin urmare, îi va afecta pe locuitorii republicii. O astfel de decizie poate servi mai multor scopuri simultan. Primul este organizarea instabilității și provocarea tulburărilor în Transnistria. Că doar este nevoie să fie exportate tulburările. De ce să meargă oamenii la proteste doar în Moldova? Trebuie să meargă și în Transnistria! Iată intenția lor. Al doilea obiectiv pe care, potrivit lui Vadim Krasnoselski, l-ar urmări Chișinăul este șantajarea Rusiei cu deteriorarea situației economice din Transnistria”.

El consideră că este “un șantaj”, “al cărui ostatic a devenit Transnistria”.

“De aceea, aici poți ucide doi iepuri dintr-o singură împușcătură: să fie lăsați oamenii fără muncă, să fie oprite întreprinderile noastre, ca să devenim mai slabi în sensul economic al cuvântului. Și, desigur, să fie șantajată și Rusia”, a apreciat Krasnoselski.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata