Locuitorii din suburbii, mulțumiți de starea lucrurilor din comunele și orașele lor

0

Cei mai mulți locuitori ai celor 18 suburbii din municipiul Chișinău sunt mulțumiți de starea lucrurilor din comunele și orașele lor. Peste 60 la sută dintre localnici sunt mulțumiți de mersul proiectelor din suburbii și, în general, din toată Capitala. Datele se regăsesc într-un studiu realizat de un grup de inițiativă în cadrul Programului Buget Civil, ediția 2022.

Astfel, șase din zece participanți la sondaj susțin că sunt mulțumiți de mersul lucrurilor din suburbia lor. Cea mai mare cotă, de peste 80 de procente, a fost înregistrată în orașele Cricova și Sângera și comunele Stăuceni, Ciorescu, Budești și Băcioi. Un grad de mulțumire care variază între 60% și 80%, a fost înregistrat în orașele Vadul lui Vodă, Vatra, Durlești și în satele Ghidighici și Condrița. O cotă între 50 și 60 la sută a fost acordată de persoanele chestionate în comunele Cruzești, Tohatin, Colonița și Bubuieci. În doar trei suburbii – Codru, Trușeni și Grătiești, gradul de mulțumire față de mersul lucrurilor este sub 50%.

Pe lângă situația din localitățile lor, participanții la studiu au fost întrebați și despre starea lucrurilor în tot municipiul Chișinău. La acest capitol, în medie, 65,5% dintre locuitorii suburbiilor au declarat că sunt mulțumiți.

O pondere de 60%-80% a fost înregistrată în 13 suburbii. Este vorba de orașele Cricova, Durlești, Vadul lui Vodă, Sângera, Codru și comunele și satele Condrița, Băcioi, Ciorescu, Trușeni, Bubuieci, Stăuceni, Budești și Ghidighici. În orașul Vatra și comunele Tohatin, Grătiești și Cruzești locuitorii au indicat un grad de mulțumire de peste 50 la sută și doar în Colonița cota este de sub 50%.

Stiudiul a fost realizat pe un eșantion de 1800 de persoane din cele 18 suburbii ale municipiului Chișinău. În fiecare comună sau oraș, numărul de chestionați a fost stabilit în funcție de cifra alegătorilor care au participat la cel mai recent scrutin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata