MAEIE a găzduit o reuniune a ambasadorilor în dialog cu membrii guvernului

0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a găzduit cea de-a opta reuniune în cadrul platformei de comunicare și interacțiune între membrii guvernului Republicii Moldova și șefii misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale țării noastre în străinătate. Invitatul acestei ediții a fost ministrul culturii, Sergiu Prodan.

În debutul ședinței, secretarul de stat Ruslan Bolbocean a menționat deschiderea plenară a MAEIE și a ambasadelor țării noastre pentru asistarea promptă a ministerului de resort în valorificarea oportunităților de cooperare în domeniul culturii atât în pe plan bilateral, cât și în cadrul multilateral, transmite democracy.md cu referire la mfa.gov.md.

La rândul său, ministrul culturii Sergiu Prodan s-a referit la  modalitățile de dezvoltare a domeniului culturii. „Nu bunăstarea și bogăția pot crea o cultură înaltă într-un stat, ci o cultură bogată creează o societate prosperă.” – a declarat ministrul Sergiu Prodan.

Totodată, ministrul culturii Sergiu Prodan a declarat că Republica Moldova are un program internațional de promovare a produsului cultural autohton, între care participarea la festivaluri și alte evenimente internaționale. În speță, a fost menționată promovarea filmului „Carbon” la festivalul internațional de film de la San Sebastian.

Un subiect aparte l-a constituit perspectivele de dezvoltare a domeniului turismului în țara noastră, în baza unei strategii de marketing bine pusă la punct, stabilită în Programul Național de Dezvoltare a Turismului – 2026.

În cadrul conferinței online, ministrul Sergiu Prodan a răspuns la întrebările și propunerile șefilor de misiuni și a trasat obiective de viitor în domeniul colaborării culturale internaționale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata