Magistrații curții de Apel Chișinău examinează recursul avocaților procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo

0

Magistrații curții de Apel Chișinău examinează la această oră recursul avocaților procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, împotriva încheierii magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care acesta a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Și procurorul anticorupție Victor Furtună a contestat luni, 11 octombrie, decizia primei instanțe, prin care a fost dispusă plasarea în arest la domiciliu a procurorului general suspendat, și a cerul plasarea acestuia în izolator, a anunțat Procuratura Anticorupție.

Le sediul instanței protestează mai multe persoane, cu pancarte în mâini, iar în fruntea lor se află deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea și Vladimir Odnostalco.

Alexandr Stoianoglo este cercetat pentru cinci infracțiuni penale comise în perioada anilor 2011 (atunci când deținea funcția de deputat) și 2021 (deținând funcția de procuror general) și anume: abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata