Mai multe camioane conduse de șoferi moldoveni staționează la hotar pe partea ucraineană

0

Mai multe camioane conduse de șoferi moldoveni staționează la hotar. Conducătorii auto care susțin că nu pot ieși din Ucraina. Cel puțin asta înțelegem dintr-un video publicat pe rețele sociale, în care un șofer face apel la autorități pentru a li se permite trecerea.

„Stăm la hotarul Ucraina –  R. Moldova, Maghiliov- Podolsk – Otaci. Suntem vreo 40 de mașini. Dumneavoastră primiți refugiații, dar cetățenii R. Moldova nu pot veni în țară”, spune autorul videoclipului. 

AGORA a contact Poliția de Frontieră a R. Moldova pentru a afla mai multe informații. Ofițera de presă, Raisa Novițchi ne-a spus că autoritățile R. Moldova nu restricționează în niciun fel accesul. 

„Noi nu am pus restricții de circulație pentru nicio categorie de transport, primim camioane și le permitem să iasă. Dar aici și in video se vede că e parcarea auto din marginea orășelului Moghiliov de pe parte ucraineană, și ar reieși că ucrainenii nu permit nici ieșirea pentru că este flux mare de călători”, a explicat Raisa Novițchi. 

Mai mult, cititoarea portalului nostru, Malivina Gore ne-a scris că șoferii stau de ieri în parcarea din orășelul ucrainean, s-ar fi pornit spre vama, dar autoritățile Ucrainei i-ar fi întors înapoi, pe motiv ca ar da prioritate refugiaților.

„Am sunat la Ambasada Republicii Moldova, Ministerului de Externe. Răspunsul a fost unul simplu – nu putem influența. De dimineața încercam și noi sa obținem o reacție, însă doar timpul se scurge, dar problema nu dorește nimeni să o soluționeze”, ne-a spus Malivina Gore. 

AGORA a solicitat o explicație și de la Ministerul Afacerilor Externe, dar deocamdată nu am primit vreun răspuns. 

Sursa: agora.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata