Mai multe instituții publice și clădiri municipale vor fi iluminate în culorile drapelului Ucrainei

0

Pe 23 și 24 februarie, în semn de solidaritate, cu poporul ucrainean, Muzeul municipal, Turnul de Apă, Arcul de Triumf, vor fi iluminate în culorile Drapelului de Stat al Ucrainei. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban. Potrivit edilului, în acest sens, municipalitatea își va arăta încă o dată solidaritatea față de statul Ucrainean.

„Moldova fiind țara care a găzduit cel mai mare număr de refugiați din Ucraina, am considerat important să ne exprimăm o dată în plus prin intermediul talentului și creativității copiilor noștri, solidaritatea față de poporul ucrainean, dar și să lansăm un apel pentru pace.

La fel în ziua de 23 februarie și 24 februarie, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean, vom ilumina în culorile Drapelului de Stat al Ucrainei – Muzeul municipal Turnul de Apă, Arcul de Triumf, mai multe elemente de iluminat în culorile Drapelului de Stat al Ucrainei vor fi în Scuarul Catedraiei și pe Aleea Grigore Vieru”, a declarat primarul.

Edilul spune că este o durere enormă ce s-a întâmplat timp de un an.

„Eu personal, colegii mei, angajații Primăriei, locuitorii capitalei și toți cetățenii suntem pentru PACE la noi acasă și în toată lumea. Este cea mai de preț dorință de care avem nevoie, iar noi trebuie să facem totul pentru ca să fie PACE”, a conchis Ceban.

Amintim că mii de refugiați din Ucraina au primit sprijin și ajutor din partea Primăriei Chișinău. Edilul a punctat că datorită mobilizării autorităților municipale, cetățenii ucraineni ce au fugit din țara vecină din cauza războiului, au fost ajutați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata