Mai multe percheziții au fost efectuate într-un dosar de corupere a alegătorilor

0

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), în comun cu procurorii anticorupție și angajații Inspectoratului Național de Investigații, au efectuat astăzi mai multe acțiuni de urmărire penală în cadrul unui dosar privind coruperea alegătorilor de către reprezentanții unei formațiuni politice în vederea determinării acestora de a vota un concurent electoral la alegerile din UTA Găgăuzia. CNA a precizat că nicio persoană nu a fost reținută.

Oamenii legii „au constatat că, în perioada martie – prezent, un concurent electoral și grupul său de inițiativă, ar fi acceptat mijloace financiare din partea unui grup criminal organizat, care ar fi fost și sunt utilizate pentru remunerarea ilicită a activiștilor implicați în campania electorală de alegere a bașkanului UTA Găgăuzia, precum și pentru determinarea alegătorilor să voteze pentru candidatul formațiunii”. ”Din probatoriul administrat, s-a stabilit că pentru determinarea unui număr de 30 de alegători de a vota candidatura partidului ȘOR, fiecare activist era remunerat cu 15 000 lei”, a precizat CNA. 

Potrivit sursei citate, „au fost autorizate o serie de măsuri speciale de investigații în cadrul cărora a fost stabilit că, reprezentanții staff-ului electoral al candidatei partidului ȘOR ar fi comis încălcări ale legislației electorale precum: transportarea organizată contra plată a alegătorilor la secțiile de votare, plasarea afișajului electoral în locuri nepermise, dar și acceptarea unor mijloace bănești despre care se presupune că au fost primite de la grupul criminal organizat și nu au fost declarate la CEC”.

În acest caz, au fost autorizate percheziții la domicilii, automobile și oficiile formațiunii Comrat și Vulcăneşti care au vizat zece persoane. În urma acestora, au fost ridicate liste și înscrisuri cu informații despre persoane și mijloacele financiare achitate, numerar, telefoane mobile și alți purtători de informații. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata