Mai mulți lideri UE se întâlnesc azi la Paris pentru reafirmarea sprijinului faţă de Ucraina, după 2 ani de la invazia Rusiei

0

20 de şefi de stat şi de guvern, în majoritate din Uniunea Europeană, se vor întâlni în capitala Franței, Paris, pentru a-şi reafirma unitatea şi sprijinul pentru Ucraina, aflată într-o situaţie foarte dificilă după doi ani de război istovitor cu Rusia, notează agenția France Presse.

Reuniunea de la Palatul Elysée, organizată de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va fi deschisă printr-o intervenţie video de liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski. Vor participa de asemenea reprezentanţi din SUA şi Canada, precum şi şeful diplomaţiei britanice, David Cameron.

Prim-ministrul ungar Viktor Orban nu va fi prezent, dat fiind că în aceeaşi zi are loc în parlamentul de la Budapesta votul de ratificare a aderării Suediei la NATO.

Scopul este de a „remobiliza şi examina toate mijloacele de a susţine eficace Ucraina„, indică Palatul Elysée.

România va fi reprezentată la reuniunea de la Paris de președintele Klaus Iohannis. Șeful statului român va reafirma poziţia constantă a României de susţinere a Ucrainei atât timp cât va fi nevoie.

„Discuţiile vor viza evoluţia războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, implicaţiile acestuia asupra securităţii europene şi euroatlantice, precum şi identificarea opţiunilor pentru intensificarea asistenţei pentru Ucraina, precizează sursa citată”, a transmis Administraţia Prezidenţială de la București.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata