Maia Sandu, a respins candidaturile a 13 magistrați, propuși de Consiliul Superior al Magistraturii

0

Șefa statului, Maia Sandu, a respins candidaturile a 13 magistrați, propuși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă. Documentul a fost publicat pe Facebook de avocatul Vadim Vieru care s-a arătat indignat de această decizie. Solicitată de UNIMEDIA, Sorina Ștefârță, purtătoarea de cuvânt a Președinției a confirmat că președinta a trimis CSM un demers la acest subiect.

„Se resping candidaturile doamnelor Hadîrca Victoria, Slobozean Silvia, Bagrin Lucia, Berdilo Rodica, Ciubotaru Lorina, Ionașcu Olga, Sanduța Victoria, Vasilenco Angela și ale domnilor Crigan Dragoș, Gandrabur Marcel, Martînenco Veaceslav, Vasilache Serafim și Movilă Iurie, propuși pentru a fi numiți în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă”, se arată în document.

Vadim Vieru s-a arătat indignat de această decizie, întrucât „unii din cei mai buni judecători sunt vizați”.

„Nu obișnuiesc să public ”scurgeri”. Sper mult ca informația aruncată în spațiul public și atașată mai jos să fie falsă.

Unii din cei mai buni judecători sunt vizați și în raport cu care nu cred că le poți reproșa lipsă de integritate și/sau profesionalism.

Cred că Președinția ar trebui să facă claritate ASAP. Judecătorii (mai ales colegii din prima instanță) au suficient stres și fără astfel de ieșiri”, a scris aceasta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata