Maia Sandu este în “relația complicată” cu Andrei Năstase. Ce a mai povestit lidera PAS oamenilor la Rezina

0

Partenerii externi au avertizat-o pe Maia Sandu să nu facă nici într-un caz alianță cu Partidul Politic ȘOR, condus de principalul învinuit în dosarul furtului miliardului. Despre aceasta lidera PAS le-a povestit cetățenilor în cadrul unei întrevederi de la Rezina, scrie canalul de Telegram „Bazar politic”.  

“Un cititor al Bazar-ului politic ne-a expediat câteva lucruri, despre care a vorbit Maia Sandu. Noi vom reda doar câteva, care ni se par mai interesante. Astfel, Sandu a spus că PAS nu planifică să participe la formarea unui nou guvern,  deoarece formațiunile eventualilor aliați sunt compromise și există un mare pericol ca acel guvern să cadă în orice moment. În această situație, PAS își dorește alegeri parlamentare anticipate, deoarece în viitorul Parlament va avea mai multe mandate, iar deputați, cum ar fi Candu și grupul Șor, nu mai au șanse să ajungă.

Maia Sandu a explicat și relația sa cu Andrei Năstase, pe care a numit-o “una complicate și tensionată”, pe motiv că liderul PPDA “intenționează să candideze la alegerile prezidențiale, dar sondajele arată că acesta nu are susținerea electoratului”.

Mai mult, spune Maia Sandu, partenerii europeni au pus condiție PAS-ului, ca să facă alianță „cu cine dorește, numai nu cu Partidul Șor”. În cazul alierii cu Șor, “o să pierdem suportul extern”, scrie autorul canalului de Telegram.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata