Maia Sandu i-a conferit distincția „Ordinul Republicii” doctorului habilitat în științe biologice, profesor universitar, Petru Tarhon

0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a înmânat astăzi distincția „Ordinul Republicii” domnului Petru Tarhon, doctor habilitat în științe biologice, profesor universitar, Laureat al Premiului de Stat, Om Emerit în știință și învățământ.

Distincția i-a fost conferită prin decret al Președintelui Republicii Moldova, în semn de înaltă apreciere a muncii prodigioase în domeniile cercetării și inovării, și merite deosebite în  dezvoltarea științelor biologice. Petru Tarhon a fundamentat teoretic și a experimentat modalitățile de aclimatizare a arborilor și arbuștilor de pe alte meridiane la condițiile Republicii Moldova, a investigat și documentat parcurile vechi boierești din țara noastră.

Șefa statului a apreciat contribuția substanțială a savantului și pedagogului Petru Tarhon la modernizarea învățământului superior și la formarea specialiștilor de înaltă calificare, precum și curajul civic manifestat în promovarea valorilor naționale și general-umane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata